#FlashbackFriday: zo mooi als Blood Sugar maakt Pendulum ze niet meer

Peter Güldenpfennig | 6 april 2018
music

Toen Pendulum op de proppen kwam met hun eerste album in 2005, Hold Your Colour, was het van origine Australische trio al enige tijd bekend in de UK drum n bass-scene dankzij de aandacht die DJ Fresh van Bad Company het trio gaf. Hoewel ‘Vault’ een van hun bekendere tracks is, was het Blood Sugar van hun eerste album die met name de aandacht verdient.

Pendulum – ‘Blood Sugar’

De track is een typisch up tempo drum n bass-track. Hard maar niet té, herkenbaar en melodieus maar niet poppy. En ja, de breaks liggen goed in het gehoord naast de overbekende melodie die wel doet denken aan Bad Company’s ‘Torpedo’. 

Na nog enkele releases gingen twee van de drie verder met een ander project, Knife Party. Hoewel Knife Party het goed doet bleef de roep om een uiteindelijke terugkeer van Pendulum groot. Zodoende hebben ze afgelopen jaar weer enkele shows gespeeld en schijnen ze zelfs weer aan nieuw materiaal te werken. 

Toch, zo mooi als die eerste plaat en dan met name ‘Blood sugar’ wordt het niet meer. We hopen natuurlijk dat we het mis hebben en Pendulum alsnog on top eindigt. We zullen het zien, want afgaande aan de updatet website van de band zit er nog leven in Pendulum en zou het ons verbazen als we niet binnenkort veel meer van ze horen. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws