Album review: Carnage - Battered Bruised & Bloody

Ivo Mollemans | 14 april 2018
music

Na zijn laatste album ‘Papi Gordo’ uit 2015 vond Carnage dat het weer tijd was om een nieuw album uit te brengen. In de tussentijd is zijn focus van EDM meer richting hip hop verschoven en dat is ook op zijn album te merken. Na twee hip hop EP’s en wat losse singles zijn er nu 13 nieuwe tracks uitgekomen met daarop een aantal grote rappers.

Carnage focust zich op hip hop en dat is duidelijk

Een opvallende naam is die van Lil Pump op de single ‘i Shyne’. Dit nummer kwam al voor het album uit en is dus niet meer onbekend bij fans. Naast Lil Pump zijn ook Migos, Mac Miller, KYLE en nog een stuk of tien andere rappers te horen op het album. Dat dit een hip hop album is, is al vanaf de eerste track duidelijk.

LEES OOK: Socials Today: Hardwell's anthem en een snuf verse Armin

De trap elementen vliegen je om de oren en pas bij de zevende track getiteld ‘MOROKOMBA!’ wordt dance geïntroduceerd. Dit nummer is een samenwerking met Skellism en dan weet je bij voorbaat al dat het een keiharde track gaat worden. Niet geheel verassend is het uitgedraaid op een psy-trance track die gemaakt is om de energie die in de rest van het album mist weer omhoog te halen.

Of het slim was om dit nummer midden in het album te zetten (of überhaupt op het album te zetten) valt over te twijfelen. Het is duidelijk dat Carnage zich nu meer op hip hop focust en nu voelt dit nummer meer als een manier om duidelijk te maken dat hij nog steeds betrokken is bij dance, dan een ware toevoeging aan het album. Dat geld ook voor ‘Plur Genocide’, een melbourne bounce track met Steve Aoki welke ook al langere tijd te horen is.

Een andere dance track op het album is ‘Visa’ met Young Troy. In tegenstelling tot de vorige twee past deze wel op het album. De eerste helft van de track bestaat uit hip hop beats en tekst van Young Troy en in de tweede helft wordt er overgegaan naar future house. Een creatieve combinatie waar zeker aandacht aan gegeven mag worden.

Al met al kan er gezegd worden dat ‘Battered Bruised & Bloody’ een goed album is mits je van trap en hip hop houdt. Op de twee onverwachte dance tracks na is het nu wel duidelijk dat Carnage zich op hip hop focust en voor dance fans zal het dan ook niet heel interessant zijn om dit album volledig te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws