Welke Nederlandse dj heeft een wereldhit met K-popster?

Bart Remmers | 20 april 2018
music

Track Sober binnen 24 uur in 10 landen op nummer 1

De Nederlandse dj Ummet Ozcan is een samenwerking aangegaan met de Koreaanse superster Hyoyeon en dat blijkt een gouden greep. De track ‘Sober’, die gisteren naar buiten werd gebracht, stond binnen 24 uur in 10 landen op nummer 1 én op #9 in de wereldwijde Itunes single chart. 

Het nummer wordt dus ook buiten de grenzen van Korea enorm goed ontvangen. Door de internationale herkenbare sound van Ummet te combineren met de populaire K-pop van Hyoyeon veroveren zij op dit moment de hele wereld. De track is hier te beluisteren en de videoclip hier te bekijken. 

Koreaanse superster

Hyoyeon, ook wel Hyo genoemd, is een ‘K-pop’ superster. K-pop (Koreaanse popmuziek) is een populaire subcultuur onder jongeren in Azië en is bezig met een enorme opmars. Dat blijkt uit het nu al grote succes van deze track. ‘Sober’ scoort namelijk niet alleen in Korea, maar over de hele wereld. Het is dan ook opvallend om te zien dat de track op nummer 1 staat in landen als Litouwen, Guatamala en Saudi-Arabië. 

Collabs met Van Buuren en Harris

‘Sober’ is de eerste – lang verwachte - solo-single van Hyo. Hyo is als zangeres niet onbekend. Ze is onderdeel van de Koreaanse meidengroep: Girls’ Generation. Girls’ Generation is op dit moment dé meidengroep in Azië. Zo worden hun muziekvideo’s op YouTube meer dan 1,25 miljard keer bekeken. Zangeres Hyo was om deze reden al enorm populair, maar het wachten was op haar eigen werk.  
 
Voor haar eerste solo-single is zij de samenwerking aangegaan met de Nederlandse dj Ummet Ozcan die ook wereldwijd bekend is. Zo heeft de dj diverse hits en collabs op zijn naam staan met grote namen als: Armin van Buuren, Calvin Harris, Dimitri Vegas & Like Mike en Tiësto. Dit viel op bij het grootste muzieklabel uit Korea: SM Entertainment. Zij hebben de Nederlandse dj benaderd en er volgde een ontmoeting tussen Ummet en Hyo.
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws