The Flexican, Canblaster, Sam Tiba, Wantigga, Jengi en Jaël in 1 studio

Bart Remmers | 25 mei 2018
music

Artiesten slaan handen ineen voor ‘Red Bull Music – Uncut’-videoserie

Vandaag droppen negen internationale artiesten de door Japan beïnvloede EP ‘ME’ (uitgesproken als mé). 6 van deze artiesten doken samen de Red Bull Music Studios in Amsterdam in om in aanloop naar de EP een bijbehorende video op te nemen voor het nummer ‘Broken Japan’, dat speciaal voor de Uncut-videoserie geschreven is.

Clubscenekoningen

Het muzikale team in deze sessie bestaat uit clubscenekoningen Canblaster (Red Bull Music Academi alumni) en Sam Tiba (beide Frankrijk), in een muzikale combi met Nederlandse legendes als The Flexican, Wantigga, Jengi en Jaël.

Wantigga over de track: 'We wilden ‘broken beat’, elektronische muziek, experimentele R&B en Japanse muziek combineren met onze eigen persoonlijke stijlen om tot een unieke sound te komen. De track voor deze opname is een mooi voorbeeld van onze liefde voor muziek in combinatie met Japan, wat hier in zijn geheel mooi samen komt.'

Speciale live-versie

Bij de ‘Red Bull Music – Uncut’-videoserie werken artiesten in de studio aan een speciale live-versie van een track, die ze vervolgens in één take opnemen. Het is een proces dat nieuwe dingen in een track onthult en de manier waarop de artiesten het nummer benaderen.

'Het was geweldig om samen te komen in de studio met 6 producers die allemaal een voorliefde voor muziek en Japan hebben', vertelt de Franse Sam Tiba over de opnames in de studio in Amsterdam.
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws