Britse beuk-opa's van The Prodigy zijn onverwoestbaar

Bart Remmers | 20 juli 2018
music

Nineties-iconen komen met nieuwe single en album!

Niemand is beter in staat om in de brandende zon de zomer van 2018 van een soundtrack te voorzien dan de aartsvaders van de beukende elektronische beats. The Prodigy presenteert Need Some1, de opzwepende eerste single van hun aanstaande album No Tourists, vergezeld van een explosieve videoclip.
 
Need Some1 is een track die het best gedijt in extremen. De track beleefde zijn live-première op de koudste dag van 2017 in het Tilburgse 013, terwijl heel Nederland plat lag door sneeuwstormen.  

Housediva Loleatta Holloway

De kolkende versie die The Prodigy nu presenteert omschrijft de band zelf als ‘vintage futurism’. Het is een beest van een track waarop een sample van legendarische housediva Loleatta Holloway (de ‘stem’ van Black Box-hit ‘Ride On Time’) domineert. 

'Ik wou iets schrijven met downtempo swagger, maar het moest tegelijkertijd gevaarlijk klinken', aldus The Prodigy’s creatieve brein Liam Howlett. De clip moest dezelfde uitstraling krijgen. 'We hebben een vrachtlading showreels van oersaaie regisseurs gekregen. Paco’s stijl voelde als een vuistslag in mijn gezicht en viel dus direct op. Het is rauw, origineel. Voor ons is het alleen de moeite waard om een clip te maken, als we iets origineels en opwindends kunnen laten zien dat nog niet eerder gedaan is. Hij was de juiste man voor ons. De uiteindelijke videoclip heeft zo’n gewelddadig randje en schurende stijl, het lijkt op niets wat we eerder hebben gezien.'

Openingssalvo van nieuwe The Prodigy-album

De release van Need Some1 is het perfecte openingssalvo om het nieuwe The Prodigy-album No Tourists mee aan te kondigen. De plaat is het afgelopen jaar door Howlett in zijn studio in het Londense King’s Cross geschreven, geproduceerd en gemixt. Hoewel hij zelf als altijd de drijvende kracht is, omschrijft Liam No Tourists als een echt ‘band album’. 

De legendarische vocalen van Maxim en Keith Flint zijn niet te missen op dit zevende studioalbum van The Prodigy. Uiteraard zijn er wel enkele samenwerkingen met anderen, maar die zijn op de vingers van één hand te tellen. No Tourists is het geluid van de drie oerleden van The Prodigy, ruim twee decennia nadat ze eigenhandig het gezicht en het geluid van elektronische muziek eigenhandig hebben veranderd met het legendarische The Fat Of The Land. Met inmiddels meer dan 30 miljoen verkochte albums en meerdere muziekprijzen (twee BRIT Awards, twee Kerrang! Awards, vijf MTV Awards, twee Grammy-nominaties) op hun conto, rust de band echter niet op hun lauweren. Elk album is een nieuw hoofdstuk en ook No Tourists is next-level Prodigy.

We Are Electric

Het nieuwe werk is bij uitstek bedoeld om live te spelen. Deze zomer doet de band verwoestende sets op festivals wereldwijd, zoals in Nederland recent nog op We Are Electric. Binnenkort maakt de band tourdata bekend voor het eind van het jaar. Live spelen brengt alles samen. Ik kan niet schrijven als het podium geen uitlaatklep kon zijn voor de tracks. 
 
‘No Tourists’ wordt 2 november uitgebracht via download, op CD, cassette en dubbel vinyl.  Exclusieve downloadbundels en een limited edition ‘gatefold clear double vinyl’ zullen worden verkocht via de webshop op www.theprodigy.com.
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws