Bluuuuurgh!!! Zijn dit de 5 most hated Nederlandse acts?

Partyscene Redactie | 18 november 2018
music

Beeld: @Koefnoen/YouTube

Partyscene zet ze op een rij: artiesten die echt note done zijn

Over smaak valt niet te twisten. Gelukkig maar. Draai jij maar de hele dag Nickelback of Vanilla Ice if that makes your clock tick. Toch staan enkele Nederlandse acts steeds weer in de toplijstjes van artiesten waar het behang en de tenen van gaan krullen. 

We tellen af van 5 (gehaat, maar het kan erger) tot 1 (braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak!). Deze muzikanten zijn dus echt not done volgens velen. Wat wij er van vinden? Ach, we zijn neutraal. Kuch.

Nummer 5
Famke Louise

Nederhop van nu - Ronnie Flex, Boef, Lil' Kleine - is iets wat je trekt of helemaal niet. Vooral Famke Louise wekt jeuk op. Is het een superwit Gooisch vlogmeisje dat zich straattaal heeft aangemeten, een moppie aan cultural appropriation (zoek dat maar op) doet en vooral meer vorm (lekker lijf) dan inhoud (dat gezang en gerap is niet bepaald hoogstaand)? Of gewoon een slimme marketingtruc en enkele grappige hitjes. Wij vullen in ieder geval graag onze rubrieken met het poldersterretje.

Eervolle vermelding: proleet die moeite heeft spelling en de wet, Boef

Nummer 4
Dave Roelvink

Om Dave Roelvink een muzikant te noemen gaat wellicht wat te ver. De wel erg gladde zoon van de al even vervelende gele slipdragende kroegzanger Dries heeft zijn faam vooral te danken aan een slechte realitysoap, gerommel in een jacuzzi en andere niet al te fijne randzaken. En hij speelt dj. Daafje draait moombathon op allerlei feestjes. Niet zo zeer vanwege zijn kunnen, maar meer door zijn naam.

Eervolle vermelding: fitgirl/aandachtsmeisje/wannabe-dj Fajah Lourens

Nummer 3
Kensington

Nederlandse rockbands zijn natuurlijk goud om op te haten. Miss Montreal, Racoon, Krezip, De Dijk... Net geen top 5-positie. Wel de eeuwige galmbakken uit Utrecht. Een zanger die zingt alsof ie dagen niet kan drukken, eindeloos ge-ooh-wooh-wooh, inwisselbare deuntjes en een mislukt toneelstukje alsof het wereldsterren zijn. Gewoon. Niet. Te. Nassen. Deze. Band.

Eervolle vermelding: Racoon, makers van kleffe ballads en polderpowerpop

Nummer 2
BLØF

De Zeeuwse band BLØF draait al sinds 1958 mee. Tientallen hits en steeds weer de kromme teksten, het bronstige gebral van zanger Paskal en natuurlijk de monsterhit 'Zoutelande' dat al driekwart jaar niet van de radio te meppen is. Met het van origine Duitse liedje scoren de Zeeuwen de grootse Nederlandstalige hit ooit. 

Eervolle vermelding: Marco Borsato. Zaaddodende huisvrouwenmuzak van het dufste soort

Nummer 1
KANE

Ze bestaan gelukkig sinds lange tijd niet meer, maar KANE - eigenlijk een projectje van zelfverklaard zonnekoning Dinand Woesthof met hulpje Dennis - staat nog steeds bovenaan. Krom Engels, bandleden die gillend wegrennen, gezwollen teksten, constant een vastkokende aardappel in de keel, een ego groter dan de oppervlakte van de Sahara en Gobi-woestijn gecombineerd, geruzie met muziekcritici en kilo's mislukte internationale ambitie. Op 1 met een griffel!

Eervolle vermelding: KANE. Want wie overtreft KANE? KANE!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws