Calvin Harris stopt met touren: 'Ik ben te oud'

Geert van der Klugt | 21 augustus 2018
music

calvin harris

Calvin Harris, ofwel 's werelds best betaalde dj, deed onlangs een zegje over zijn alsmaar verhogende leeftijd. Zo vertelde hij in een radioshow over de bewuste keuze die hij maakt tussen studiotijd en reizen.

'Ik heb een leven lang getourd, maar vind persoonlijk dat mijn sterkte vooral in de studio naar voren komt. Studiotijden zijn m'n beste tijden', vertelt Harris. 'Touren kan niet meer. Ik ben gewoon te oud.'

Te oud voor touren; jong genoeg voor optreden. Zo blijkt uit het onlangs met Las Vegas-club Hakkasan afgesproken contract, waaruit Harris een miljoen dollar per optreden trekt.

Geen connectie

Een ontevredenheid met het spelen op verre festivals en megaclubs kwam eerder dit jaar tevens naar voren. 'Je staat daar tussen kanonnen en -vuurwerk, maar je maakt met geen mens een échte connectie', vertelde Harris tegen Zane Lowe. 'Ik wil meer tijd besteden in de studio. Al tig jaar heb ik niets betekenisvols toegevoegd aan festivals.' 

LEES OOK: 5 ghost-produced tracks van Calvin Harris

calvin harris

Ibiza is wellicht een uitzondering, want club Pacha verwelkomde Calvin Harris de gehele zomer. De laatste show vindt volgende week dinsdag (28 augustus) plaats. Bombastische festivalvoorkomens zijn niet voor ieder prettig; hoe meer tijd Harris in de studio doorbrengt, hoe vaker wij kunnen genieten van het resultaat. Wij steunen de danceveteraan volledig.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws