Wij zijn gek van Christine and the Queens!

Bart Remmers | 28 september 2018
music

Franse genderbender komt met geniaal tweede elektopopalbum

Een jaar of drie geleden brak de Franse Héloïse Letissier door met haar grotendeels moederstalige debuutalbum 'Chaleur Humaine', een twaalftal verslavende elektropopnummers met dito videoclips waarin de funky (Michael Jackson 2.0) danspasjes een even grote rol hadden als de muziek.

Queerness

Nu is er plaat 2 van Christine and the Queens - de artiestennaam van de 30-jarige madamme: 'Chris'. Hoewel, dame... De zangeres speelt opzettelijk met het begrip gender, zowel tekstueel als qua looks. Het lange haar heeft plaats gemaakt voor een kort jongenskoppie en de heerlijke dansbare tracks gaan over thema's als vrouwelijkheid, mannelijkheid, de combinatie ervan en queerness. 

Michael Jackson

De muziek: newjack, R&B, elektro, snufje house en disco en veel eightiessounds. Niet voor niets refereert Christine aan het album 'Dangerous' van Wacko Jacko, maar ook werk van zusje Janet Jackson en elektrofunkateers Cameo (Word Up!).

Kortom: wij zijn en blijven fan van Héloïse. Bewijs? Check haar single 'Damn, dis-moi/Girlfriend' met Dâm-Funk. O ja, 'Chris' is zowel in het Engels als in het Frans verkrijgbaar. Fijn om je taalkennis op te poetsen...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws