Kanye West voortaan anders door het leven

Jordi Smit | 1 oktober 2018
music

kanye west

Kanye West? Wie? Vanaf vandaag heeft de rapper zijn naam veranderd. Hij gaf voortaan door het leven als YE. 'Het wezen dat voorheen bekend stond als Kanye West', twitterde hij. 'Ik ben YE.' Uitleg over zijn nieuwe naam heeft Kanye West niet gegeven. Volgens Billboard is er mogelijk een link met het meest recente album van Kanye, Ye, dat in juni verscheen.

Aankondiging West

Hij kondigde de verandering aan kort voor hij in het programma Saturday Night Live op zender NBC verscheen, verkleed als een waterfles. Hij beëindigde zijn optreden met een steunbetuiging voor de Amerikaanse president Donald Trump. Hij had ook een pet op met de bekende campagneslogan van Trump: "Make America Great Again".

Yandi

West, die zijn naam op het sociale medium direct aanpaste, maakte zijn metamorfose een paar uur voor het verschijnen van zijn nieuwe plaat wereldkundig. Hij lanceert Yandi zaterdagavond (lokale tijd) in New York, waar de hiphop-idool te gast is in Saturday Night Live. Waarschijnlijk 'dropt' hij zijn album tijdens de populaire show.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws