Arcade van Duncan in hardstyle variant

Fenna Kiebert | 23 mei 2019
music

Mental Theo heeft een hardstylebewerking gemaakt van het nummer Arcade, waarmee Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen.

Theo Nabuurs, Mental Theo’s echte naam, kwam na de overwinning van Duncan op het idee om het liedje een make over te geven. 

In eenvideo op zijn Instagram-profiel feliciteert Theo de zanger met de winst: ‘Nummer één, hoe waanzinnig is dat? Maar nog niet waanzinnig genoeg natuurlijk.’ Mental Theo vertelt dat hij het nummer die avond wilde draaien op een festival. ‘Laat ik nou de eerste zijn in Nederland, of de wereld, die van jouw plaat een harde versie heeft gemaakt. Jouw plaat leent zich daarvoor’ zegt hij.

In de bewerking hoor je hoe hij onder Arcade een beat in vierkwartsmaat heeft gemonteerd, zonder het oorspronkelijke tempo van het nummer drastisch aan te passen.

Binnenkort de definitieve versie

Aan Omroep Brabant laat Theo weten dat zijn bewerking een groot effect had op het festival. ‘Normaal gaan mensen springen als ze het gaaf vinden, maar deze keer gingen alle mobieltjes de lucht in om het op te nemen. Dat vond ik erg bijzonder’, aldus Mental Theo.

Daarnaast meldt hij dat hij nog bezig is met de definitieve versie. ‘Ik werk nu trouwens aan een nog betere versie. Die gaat maandagavond online.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws