Aloe Blacc vond opname 'SOS' van Avicii zwaar

Fenna Kiebert | 7 juni 2019
music

Bron beeld: Facebook, Aloe Blacc

Aloe Blacc, de zanger die samen met Avicii de wereldwijde hit met Wake Me Up scoorde, liet weten dat hij het het heel zwaar had om het liedje SOS in te zingen.

LEES OOK: Avicii's allerlaatste album uitgebracht

De tekst van SOS kan worden geïnterpreteerd als noodkreet van Avicii Het nummer staat hoog in de hitlijsten. Avicii schreef de tekst wel, maar maakte de plaat zelf niet af door zijn dood. Er is aan Blacc gevraagd of hij het nummer in wilde zingen, dit wilde hij doen, ondanks dat de tekst heel zwaar was. Blacc vertelt te weten wat de dj heeft moeten doorstaan en dat hij ervan overtuigd was dat Berglings zwaarste ervaringen in de muziekindustrie achter hem lagen. ‘Alles liep juist in een stijgende lijn, en juist toen kwam het nieuws dat hij overleden was’, vertelt Blacc.

Eerbetoon

‘Dit lied voelde echt als een belangrijke boodschap. Als een eerbetoon. Het zijn woorden die zeggen: ik heb hulp nodig, en misschien kunnen we hiermee mensen helpen die ook in zo'n situatie zitten', zegt Blacc.

Het album TIM is sinds gisteren (6 juni) uit. Het album is gevuld met platen van Avicii die na zijn dood zijn afgemaakt door artiesten zoals Imagine Dragons en Coldplay-zanger Chris Martin.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws