Diplo lanceert nieuw house label Higher Ground

Ivo Mollemans | 29 augustus 2019
music

Als eigenaar van Mad Decent besloot Diplo om nog een nieuwe platen label op te richten dat gefocust is op house. Het label heet Higher Ground, net als zijn laatste gelijknamige EP die ook bestaat uit house tracks.

LEES OOK: Fans willen foto van Diplo, maar zonder Diplo

Higher Ground legt de focus op house

House heeft altijd een grote rol gespeeld in de dance muziek en ook Diplo’s carrière is erdoor beïnvloed. Daarom vond hij het een goed idee om een nieuw label te lanceren dat alleen maar house muziek zal uitbrengen. Zowel nieuw talent als gevestigde artiesten zullen hun muziek via het label uit kunnen brengen. De eerste release is gepland op 2 september en is afkomstig van Walker & Royce. Het is een EP bestaande uit de twee tracks ‘Rave Grave’ met VNSSA en ‘The Biznes’.

“House is where it all came from. Everything we know and love as dance music today started with the masters in Chicago and Detroit almost 40 years ago. The genre has always been incredibly important to me, and Higher Ground is our homage to the legends and opportunity to champion new sounds and artists from around the world pushing the genre forward.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws