Galantis releast nieuwe track ‘Holy Water’ met bijbehorende videoclip

Ivo Mollemans | 1 oktober 2019
music

Productie duo Galantis heeft al veel hits op hun naam staan en de nieuwe track ‘Holy Water’ zou wel eens aan dat rijtje toegevoegd kunnen worden. De track is gevuld met de typische dance en pop elementen die je kent van Galantis.

Galantis dropt bekende combinatie van dance en pop

Akkoorden en vocalen vormen de intro van het nummer en dat zet meteen de toon voor de rest ervan. Het is een dromerig geheel, maar daardoor juist erg catchy. Pas bij de build-up worden de eerste drums toegevoegd en vanaf dan wordt de energie pas echt losgelaten. De drop wordt gekenmerkt door vocal chops die nog steeds ondersteund worden door akkoorden en dance synths.

LEES OOK: Gecko (Overdrive) zangeres Becky Hill releaset debuutalbum met grootste hits en nieuwe tracks

Het vermogen om goede tracks te schrijven en produceren is ook in ‘Holy Water’ weer terug te horen. Voordat Christian Karlsson en Linus Eklöw als Galantis gingen samenwerking hebben ze los van elkaar al voor verschillende grote pop artiesten tracks gemaakt. Zo heeft Karlsson geproduceerd voor onder andere Madonna, Katy Perry en Britney Spears en Eklöw heeft zijn credits verdiend met de hit ‘I Love It’ van Icona Pop. Dat ze nu al sinds 2009 als Galantis samenwerken en in 2014 echt doorbraken met hun hits is dus niet toevallig.

Bij de track is ook een videoclip geschoten die geregisseerd is door Jason Lester. Voor de clip is een team van het synchroon zwemgezelschap Aqualillies gevraagd. In combinatie met de manier waarop de clip is geëdit past dit, ook vanwege de titel, perfect bij de track.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws