Dit zijn de 101 meest gedraaide artiesten van het afgelopen jaar volgens 1001tracklists

Ivo Mollemans | 3 november 2019
music

De DJ Mag Top 100 wordt niet meer als een serieuze pijler gezien om aan te geven hoe de populariteit van de 100 ‘populairste’ dj’s verdeeld is. Door alle campagnes en het ontbreken van verschillende namen die je toch wel in de lijst zou verwachten is er steeds meer commentaar op de lijst. Gelukkig is er nog een lijst die wel een stuk representatiever is en dat is die van 1001tracklists.

De 101 populairste artiesten volgens 1001tracklists

Sinds een paar jaar zetten zij de 101 dj’s van wie de muziek het vaakst gedraaid werd in dj sets, radioshows en optredens van zowel henzelf, als van andere dj’s in een lijst. De 101 populairste producers worden, net als de DJ Mag Top 100, tijdens het Amsterdam Dance Event bekend gemaakt. Vorig jaar was Don Diablo de artiest van wie de muziek het vaakst werd gedraaid, maar dit jaar is het David Guetta die met 1721 geregistreerde plays de populairste tracks wist te maken. Ook onder zijn andere techno alias Jack Back wist hij menige hit te scoren in de underground scene.

LEES OOK: Carl Cox host drie dagen lang een eigen stage tijdens Ultra Miami

Tweede en derde in de lijst werden Tiësto en Skrillex met respectievelijk 1698 en 1672 geregistreerde plays. De vierde plek is voor Axwell en de top vijf wordt afgemaakt door Don Diablo, die vorig jaar dus nog eerste stond. Opvallend is dat er een hoop nieuwe namen in de lijst te vinden zijn. Met name opkomende talenten komen massaal de lijst binnengestormd met hun veel gedraaide tracks.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws