Spinnin’ Records lanceert label voor Aziatische markt

Ivo Mollemans | 20 december 2019
music

De Aziatische muziekindustrie groeit gigantisch hard en steeds vaker wordt er nieuw talent ontdekt aan de andere kant van de westerse wereld. Om die moeilijk bereikbare markt aan te boren worden er al voorzichtig een aantal nieuwe talenten bij grote labels getekend. Eerder breidden Universal Music Group en Sony Music Entertainment hun werkgebied uit naar Azië en ook Spinnin’ Records gaat nu richting die markt.

LEES OOK: Steve Aoki gaat in zee met luchtvaartmaatschappij en laat nieuwe muziek van ‘Neon Future IV’ horen

Spinnin’ Records Asia

Het dancelabel heeft Spinnin’ Records Asia gelanceerd. Daarmee wordt de focust gelegd op Azië. Ook wordt de drempel voor Aziatische artiesten om een wereldwijd publiek te bereiken verlaagd. Tenminste, dat is het doel. De eerste release van het label staat gepland op 29 november en is afkomstig van BEAUZ, een producerduo uit Indonesië en Taiwan. Spinnin’ Records Asia is in samenwerking met Warner Music Group, die Spinnin’ in 2017 overnam, opgezet. De CEO van Spinnin’ Records vertelde het volgende:

"We’re very excited about the launch of Spinnin' Records Asia. This is a region that’s already delivered groundbreaking artists and is currently reshaping the dance and pop music environment with a burst of exciting new acts. We're proud and eager to start working with them, as they’ll surely help take the Spinnin' brand to the next level.”

Welke artiesten in de toekomst muziek zullen uitbrengen op het label is een kwestie van afwachten. De kans is echter groot dat dit heel veel nieuwe talenten zullen zijn die niet onderdoen aan de kwaliteit die je van westerse artiesten gewend bent. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws