Airwave releaset ‘Classical Reworks’: wees er op de releaseparty op 19 december bij!

Partyscene Redactie | 17 december 2019
music

Airwave komt met een heel nieuw album met de naam ‘Classical Reworks’. Het album zal worden uitgebracht in combinatie met een documentaire over zijn tien grootste hits. Voor de release op 19 december van het album zal er een exclusieve showcase in IKON Antwerpen.

Maak het jezelf comfortabel en luister hoe hij je uitlegt hoe iedere track tot stand kwam, van bij het begin tot zijn besluit om ze te heruitvinden en te herwerken tot prachtige, klassieke stukken die een belangrijk deel van deze getalenteerde artiest zijn repertoire uitmaken. In veel opzichten is dit  een reis naar het verleden, vertelt Laurent zelf, waarbij hij herinneringen kon ophalen aan de momenten waarop de nummers werden gecreëerd en zijn gevoelens van die tijd. Vanaf de eerste openingsakkoorden van ‘Save Me’ tot de hartverwarmende melodieën van  ‘When Things Go Wrong’, worden we helemaal ondergedompeld in de schoonheid en emotie van een man die niets van zichzelf terughoudt wanneer hij muziek maakt.

Classical Reworks

Op het album ‘Classical Reworks’ worden de nummers: Save Me, Ladyblue, Alone In The Dark, Cathedrals Of Hope, Soleil D’Hiver, Sunspot, Lightspeed, Innerspace, Angelica & When Things Go Wrong herwerkt tot rijke, dynamische en warme composities die zijn klassieke meesterwerkjes nieuw leven inblazen. Laurent laat er zijn ware innerlijke zelf op los om te komen tot wonderlijke, verheffende composities gevuld met kristalheldere melodieën en serene, atmosferische geluiden. Rauw talent, verlangen en toewijding zijn de talenten die ons in zijn wereld binnen leiden. Dit is een album om gemakkelijk bij te gaan zitten, de lichten te dimmen, een drankje in de hand te nemen en je lichaam te laten ontspannen op de smeltende, rustgevende sounds van Airwave’s Classical Reworks.

Elk nummer is vergezeld van prachtige landschappen die perfect aansluiten bij de wonderlijke sereniteit van de muziek waarbij niet alleen een auditief maar ook visueel moment om jezelf in te verliezen, wordt gecreëerd.

Wie is Laurent Véronnez aka Airwave nu precies? Wel, als je het aan gelijk welke fan uit zijn wereldwijde aanhang vraagt, zullen ze allemaal zeggen: ‘een muzikaal genie, een legende’. Dit is de status die Laurent gedurende de voorbije 20 jaar heeft opgebouwd, niet alleen door zijn magische, inspirerende muzikale creaties maar ook door zijn realitische kijk op de wereld en zijn aandacht voor zijn fans. Laurent is een filosofische ziel en spreekt regelmatig zijn hartsgevoelens uit voor iedereen, deelt zijn ‘ups and downs’ en zijn gedachten over een breed aantal onderwerpen. Van zijn nederige start, het aanleren van zijn talenten op schoolpiano’s tot het opnemen van zijn meesterwerkjes in zijn studio. Zijn reis was bewogen en bevredigend maar vooral heel leerrijk.

Laurent maakt al 20 jaar lang deel uit van de toonaangevende top van de elektronische dance scene en blijft ook nu nog ‘on top of his game’ met een creativiteit die geen grenzen kent. Met een ongelooflijk uitgebreide discografie met verschillende aliassen als Airwave, Lolo, Planisphere, The Green Martian en nog veel meer om allemaal op te noemen, stond hij aan de basis van de ontwikkeling van Progressive Trance en was hij een pionier van deze sound die hij naar een hoger niveau tilde vanuit zijn spirituele thuis bij Bonzai.

Airwave

Het grootste deel van zijn werk vinden we onder zijn bekendste moniker, Airwave. Studio albums, honderden originele producties en remixen, bibliotheken vol samples en een wereldwijde fan base zijn het resultaat van zijn toewijding voor wat hij graag doet. Veel van zijn tracks worden regelmatig gedraaid door grootheden als Paul Oakenfold, Sasha, John Digweed, en enkele namen die toen nog nieuwkomers waren als Ferry Corsten, Tiesto en Armin van Buuren met wie hij samenwerkte aan twee fantastische platen, waaronder de hit ‘Sunspot’. Zijn eerste vier albums: ‘Believe’, ‘I Want To Believe’, ‘Touareg’ en de belangrijkste, befaamde ‘Trilogique’, blijven de favorieten van velen en in het midden van een snelgroeiende scene aan het keren van het millenium, wil dat veel zeggen.

Progressive

Gedurende het volgende decennium besloot Airwave dieper te gaan graven in de Progressive sounds en ontwikkelde zo een nieuw subgenre, samen met zijn collega John 00 Fleming, waarbij ze duidelijk een verschil maakten tussen zichzelf en de mainstream Trance scene. Het hoogtepunt van deze nieuwe move kwam er met de release van Parallel Lines, Airwave’s 4de concept album, aan het eind van 2012.

Laurent is ook een veelgevraagde DJ met een reputatie waar niemand iets kan op aanmerken. Hij reist de wereld rond en speelde al memorabele sets op plaatsen in Australië, United States, Canada, Azië en heel Europa. Zijn aanwezigheid op het wereldwijde toneel kan niet ontkend worden.

Daarnaast ontwikkelde Airwave ook een serie van Sound Design producten in partnership met Oregon, het in de US gebaseerde bedrijf PlugInGuru. Sommige daarvan worden geprezen vanuit alle kanten van de dance industrie, gaande van de Japanse DJ Ken Ishii tot legendarische artiesten als Herbie Hancock.

Velen beschouwen zijn muziek als tijdloos, anderen zien in hem een legende die in stilte maar gestaag zijn deel van de moderne sound in de underground dance music creëerde. De muziek die hij maakt is een natuurlijke vertaling van zijn ziel en je weet dat je van Airwave de meest eerlijke, menselijke en hartstochtelijke muziek mag verwachten. Dat is eens te meer het geval met deze ‘Classical Reworks.’

Meer info:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws