Mija’s debuutalbum ‘Desert Trash’ mengt dance en indie

Ivo Mollemans | 27 februari 2020
music

Albums in de dance scene worden niet gauw uitgebracht. Meestal zijn singles en EP’s veel rendabeler voor de naamsbekendheid, maar als er zo nu en dan toch een album wordt uitgebracht dan valt die wel op tussen alle andere dance releases.

Mija’s debuutalbum is een muzikaal geheel

Ook het album van Mija is een opvallende release. Het album heet ‘Desert Trash’ en dit is haar debuutalbum. Om ‘Desert Trash’ dance te noemen is echter niet toereikend aan de variëteit van het album. Er zijn namelijk veel meer verschillende genres gebruikt die niet in de categorie van dance vallen en juist daarom is het hele album een verassend geheel.

LEES OOK: Tchami kondigt zijn debuutalbum aan

Dance is min of meer de factor die alles samenhoudt, maar daarnaast zijn zoveel verschillende soorten genres gebruikt dat dat niet per se het genre is wat het meeste naar voren komt. Ook indie en pop zijn terug te horen op het album. Hierdoor is het meer dan muziek gemaakt voor clubs of shows en juist een persoonlijk project, zo vertelde Mija:

“I wrote this album with the intention of stripping down all the excess and focusing on what truly matters to me. Self-expression, realness, and the story.”

“‘Desert Trash’ is who I am. It’s what I’ve identified with my whole life.”

Het album is bedoeld om als geheel geluisterd te worden in tegenstelling tot elk nummer apart. Met dit album breidt Mija haar mogelijkheden om live op te treden verder uit. Voor haar nieuwe tour treedt Mija op met een band en ze zingt zelf. Hierdoor zijn haar shows geen dj sets meer, maar volledig live.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws