Lady Gaga stelt haar nieuwe album uit

Ivo Mollemans | 25 maart 2020
music

Het coronavirus zorgt ervoor dat de optredens van artiesten niet meer doorgaan en ook de releases van nieuwe muziek worden aangepast. Zo heeft Dua Lipa ervoor gekozen om haar album ruim een week eerder uit te brengen, maar Lady Gaga stelt haar album ‘Chromatica’ juist uit.

LEES OOK: STMPD RCRDS gaat 24 uur lang een online festival livestreamen

Niet het juiste moment volgens Lady Gaga

Ze maakt deze keuze omdat het volgens haar nu niet het juiste moment is om het album uit te brengen. Er zijn andere dingen belangrijker op het moment en daar zou alle aandacht naartoe moeten gaan. Ze is er wel van overtuigd dat kunst en muziek er juist voor kunnen zorgen dat alles een beetje beter wordt. Het album wordt later dit jaar uitgebracht.

“I wanted to tell you, that after a lot of deliberation, I’ve made the incredibly tough decision to postpone the release of Chromatica. I will announce a new 2020 release date soon. This is such a hectic and scary time for all of us, and while I believe art is one of the strongest things we have to provide joy and healing to each other during times like this, it just doesn't feel right to me to release this album with all that is going on during this global pandemic.”

Om het album te promoten had ze verschillende verassingen gepland. Een daarvan was een verrassingsoptreden op Coachella, maar ook dat festival is uitgesteld. Of ze op de nieuwe data van het festival nog steeds zal optreden is nog niet bekend.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws