Ryan Babel dropt track ‘Reminder’ samen met Adje en Cho

Partyscene Redactie | 20 juli 2021
music

De track is de tweede single van zijn langverwachte autobiografisch album

Vijftien jaar na zijn eerste stappen als rapper, maakt Ryan Babel dit jaar zijn rentree als artiest. Op zijn nieuwe single ‘Reminder’ maakt het multitalent zijn sterkste muzikale statement tot nu toe samen met twee andere succesvolle exponenten van de Bijlmermeer: rappersAdje en Cho. De videoclip kent bovendien een imposante gastenlijst.

De tweede single van Ryan Babel’s aanstaande autobiografisch debuutalbum is een klinkende reggaetrack, opnieuw geproduceerd door Diztortion, die eveneens het refrein zingt. "We hadden de track tijdens de eerste lockdown van 2020 in eerste instantie samen met Adje gemaakt," vertelt Ryan. "Ik wilde heel graag een verse van Cho op mijn album en dit nummer was de ideale gelegenheid om hem erbij te betrekken. Ik ben heel blij dat hij wilde meedoen."

Samen met Puri scoorde Adje recentelijk een enorme internationale streaminghit met ‘Coño’ en Cho scoorde onlangs voor de derde keer op rij een top-10-hit met zijn nieuwe album 'Chosen'. 

Voor de clip van ‘Reminder’ huurde Ryan het Kurhaus in Scheveningen af, waar hij met een lange rij moneymakers aan tafel en uiteindelijk ook op de gevoelige plaat gaat. Regisseur Caio Silva krijgt naast de vier artiesten zelf o.a. ook Priceless, Sticks, Rotjoch, I Am Aisha, Quesswho, RBDjan, Deejay Abstract en Puri voor de lens.

Autobiografieën van bekende voetballers zijn een hit, maar Ryan Babel doet het net even anders: hij vertelt over zijn leven in rapvorm. Dat hij genoeg te vertellen heeft, leidt geen twijfel. “Muziek voelde als de meest natuurlijke vorm om mijn verhaal te vertellen, en daarom deel ik verschillende periodes van mijn leven en carrière op de 8 tracks die samen mijn debuutalbum vormen. Het zal sowieso een eye-opener zijn voor degenen die mij alleen kennen van mijn voetbalcarrière.... " zegt Ryan.

‘Reminder’ is de tweede single van Ryan Babels aanstaande debuutalbum en hier te beluisteren 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws