RONNIE FLEX BRENGT NIEUW ALBUM UIT: ALTIJD SAMEN

Partyscene Redactie | 20 augustus 2021
music

Vandaag verschijnt Altijd Samen, het nieuwe album van Ronnie Flex. Het album ontstond na een periode van bezinning, waarin Ronnie zich realiseerde dat familie voor hem het allerbelangrijkst is. Altijd Samen is het vierde album van Ronnie Flex.
 
Op zijn nieuwe album Altijd Samen gaat Ronnie Flex terug naar de kern van zijn bestaan: zijn familie. En dan met name zijn dochter Nori, vertelt de rapper. “De liefde en toewijding die ik voor haar voel, werd de muze van mijn muziek. Altijd Samen is een ode aan de onvoorwaardelijke liefde. Op dit album ben ik niet op zoek naar hits, maar naar een luisterend oor.”
 
In 2017 brengt Ronnie zijn album Rémi uit. Het album, dat hij maakt met producer Boaz van de Beatz, wordt de grote doorbraak van Ronnie Flex. Rémi wordt bekroond met twee Edisons (Hiphop en Beste Album) en door meerdere muziekexperts betiteld als één van Nederlands beste hiphopalbums aller tijden. Ronnie Flex speelt uitverkochte shows, staat op verschillende grote festivals en brengt in 2018 zijn verrassingsalbum Nori uit. In dat jaar neemt hij als solo-artiest voor de tweede keer de Popprijs mee naar huis, nadat hij deze in 2015 ook won met New Wave. Maar het succes eist zijn tol. Ronnie: “De druk om Rémi te overtreffen voelde ik zo sterk. In de jaren daarna nam ik meer dan honderd demo’s op, had ik tientallen writing camps en werkte ik samen met allerlei producers. Elke dag zat ik in de studio, maar niks voelde goed genoeg.” Ronnie raakt in een dip en worstelt met een wietverslaving. Zijn nieuwe album stelt hij keer op keer uit. Tot hij in 2020 door corona geconfronteerd wordt met een lege agenda. Ronnie: “Ineens had ik tijd voor zaken die er écht toe doen. Familie, mijn vriendin Demi en vooral mijn dochter, zijn het allerbelangrijkste in mijn leven. Dat inzicht veranderde alles.” Ronnie gebruikt de gedwongen rust om zijn verslaving te overwinnen en zich te focussen op zijn gezondheid en geluk. Het brengt hem “bergen inspiratie”, die leiden tot een persoonlijk R&B-album dat vandaag het levenslicht ziet: Altijd Samen.
 
Inmiddels gaat het Ronnie zowel muzikaal als privé weer voor de wind. Hij richtte eerder dit jaar zijn eigen label ADF ENT op, bracht met Emma Heesters zijn achtste nummer één-hit Alles Wat Ik Mis uit en maakte bekend dat hij met zijn vriendin Demi de Boer een tweede dochter verwacht. Ronnie brengt Altijd Samen, dat hij maakte met oa. producer Jordan Wayne, uit in eigen beheer.

Beluister Altijd Samen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws