De beste party playlists voor onderweg

Partyscene Redactie | 15 oktober 2021
music

Of je nou in de auto zit op weg naar een feestje of van werk naar huis rijdt, muziek staat bij de meeste mensen altijd aan in de auto. Ben jij op zoek naar goede party muziek waardoor je helemaal in de feeststemming komt? Zoek dan niet langer, want wij geven je een paar tips voor het maken van de perfecte playlist. Zo geniet je ook van een feestje als je niet op een feestje bent.

Kant-en-klare afspeellijsten

Muziek ervaar je op een festival of tijdens een concert ultiem, maar nergens luisteren we zo vaak naar muziek als in de auto. En wie geen zin heeft in een radiostation of gepraat, kiest in de auto voor een eigen playlist. Er is zelfs onderzoek gedaan naar de invloed van muziek op het rijgedrag. De conclusies zijn ongeveer wat je zou verwachten, al heeft je muziekvoorkeur (gelukkig) geen invloed op bijvoorbeeld de premie van je autoverzekering. Ondanks het bestaan van een playlist als Gas erop! In Spotify. Draai die volumeknop maar open en geniet van de sfeer. In de lijst Ultimate Party Classics vind je party liedjes van de afgelopen decennia. Er is voor ieder wat wils bij! Kun je toch niet helemaal vinden wat bij jouw muzieksmaak past? Maak dan een eigen afspeellijst, eventueel samen met je vrienden.

Party playlist maken in Spotify

Spotify maakt het makkelijk om samen met andere mensen de beste muziek uit te zoeken. Zo kun je samen met je vrienden een goede party playlist samenstellen, waardoor je waarschijnlijk muziek ontdekt die je nog niet kende. Spotify biedt de optie ‘Gezamenlijke afspeellijst’ in het contextmenu, waarmee je van iedere afspeellijst een gezamenlijk beheerde afspeellijst maakt. Door de link te delen met anderen, kunnen jouw vrienden bijdragen aan de lijst en hier tracks aan toevoegen, verwijderen of verplaatsen. Een nadeel van deze methode is dat het al snel onoverzichtelijk wordt welke tracks in de afspeellijst te vinden zijn als iedereen deze steeds aanpast. Gelukkig zijn er nog meer opties.

Overzichtelijke playlist met Festify

Als Spotify-gebruiker kun je met Festify je eigen Party creëren. Dit wil zeggen dat je een afspeellijst maakt, dit is jouw Party. Elke Party heeft een unieke code. Deze gebruiken deelnemers om met de browser van hun telefoon in te loggen. Vervolgens kunnen deelnemers nieuwe tracks toevoegen aan de afspeellijst en stemmen op hun favoriete bestaande tracks. Liedjes die veel stemmen krijgen komen hoger op de afspeellijst te staan. De organisator van de Party heeft echter het laatste woord en kan nummers uit de afspeellijst verwijderen, overslaan of pauzeren. Stellen je gasten niet genoeg tracks voor? Dan kan je als organisator een Fallback-Playlist opslaan zodat je nooit zonder muziek zit. Je kunt ook kiezen voor Outloud. Deze app werkt vergelijkbaar als Festify, maar je kunt naast tracks van Spotify ook muziek van Apple Music en SoundCloud gebruiken voor je playlist.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws