Armin van Buuren doopt ASOT1000 show in Polen om tot #danceforukraine

Partyscene Redactie | 8 maart 2022
music

Armin van Buuren’s ASOT1000-show in Krakau op zaterdag 12 maart gaat door onder de naam #danceforukraine. Tijdens de avond wordt er geld ingezameld om de duizenden Oekraïners te helpen die veiligheid zoeken in buurland Polen. Opbrengsten van de show gaan rechtstreeks naar het Poolse Rode Kruis en trancefans wereldwijd kunnen helpen door te doneren via astateoftrance.com/donate. De 9-uur durende #danceforukraine show is via een global livestream te volgen.“Ik ben kapot van alle gruwelijke gebeurtenissen die zich momenteel in Oekraïne afspelen. Met onze aanstaande ASOT1000-show in Polen willen we er alles aan doen om de slachtoffers van het conflict te helpen. Daarom hebben we besloten om ons op 12 maart samen met de inwoners van Krakau te concentreren op het inzamelen van geld. Opbrengsten en donaties van het evenement gaan rechtstreeks naar het Poolse Rode Kruis, zodat vluchtelingen de essentiële hulp kunnen blijven krijgen die ze nodig hebben. Ik hoop dat de hele trance community samenkomt en we samen gaan dansen voor het goede doel #danceforukraine," aldus Armin van Buuren.

Opbrengsten en donaties zullen een grote bijdrage leveren ter ondersteuning van het Rode Kruis en de aanhoudende humanitaire crisis in Oekraïne. Duizenden vluchtelingen zijn de Oekraïense grens naar Polen al overgestoken, op slechts 250 km afstand van het evenement in Krakau, en dat aantal zal de komende dagen tot ver in de miljoenen oplopen. 

Livestream

Tranceliefhebbers die #danceforukraine bijwonen of de 9 uur durende livestream bekijken kunnen dj-sets verwachten van Ferry Corsten, Ilan Bluestone, ReOrder presents RRDR, Robbie Seed, Ruben de Ronde, Solarstone, Vini Vici en de ASOT-frontman zelf, Armin Van Buuren. Terwijl de trance-dj's het podium betreden, kunnen fans van over de hele wereld via een speciale donatiepagina - die is opgezet via het lokale donatieplatform siepomaga.pl - aan het goede doel doneren. De #danceforukraine-stream is van 19:00 tot 04:00 CET te bekijken op Facebook, YouTube en Twitch. 

Het Rode Kruis

ASOT-organisator ALDA organiseert aanstaande zaterdag ook, samen met het Roemeense Rode Kruis, een speciaal Live Aid-evenement in de National Arena in Boekarest. Tijdens 'WE ARE ONE' zal een selectie van grote lokale en internationale artiesten het podium betreden voor meer dan 8 uur livemuziek, ook in naam van het goede doel.

Door de officiële Rode Kruis-evenementen, hoopt festivalorganisator ALDA een significant verschil te maken voor degenen die worden getroffen door de uitdagende situatie waarmee mensen in Oekraïne worden geconfronteerd. “We willen de verbindende kracht van muziek inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Onze machteloosheid omzetten in daadwerkelijke hulp. Met #danceforukraine in Polen en WE ARE ONE in  Roemenië hopen we via het Rode Kruis zoveel mogelijk ondersteuning te kunnen bieden aan de duizenden Oekraïense vluchtelingen.” aldus Allan Hardenberg, directeur en mede-oprichter van ALDA.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws