Zo organiseer je zelf een onvergetelijk feestje

Partyscene Redactie | 26 april 2023
music

Wat is er leuker dan het organiseren van een feest voor je wijk, het dorp of de complete regio? Bij het organiseren van een feestavond zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het in orde maken van de vergunningen om tot laat harde muziek te mogen draaien en alcohol te mogen schenken. Een andere belangrijke stap is het regelen van een geschikte locatie en het boeken van artiesten. Peter Beense boeken is een van de opties die je hebt; evenals het boeken van bijvoorbeeld Jan Smit of Henk Dissel. Met een dergelijke publiekstrekker breng je het feest direct onder de aandacht van de regionale media en daarmee van een groot publiek. Welke artiest mag op jouw feestavond niet ontbreken? 

Boeken van een bekende Nederlandse artiest regel je online

Er zijn verschillende organisaties die je de mogelijkheid bieden een bekende Nederlandse artiest te boeken. Jan Smit boeken doe je bijvoorbeeld bij Volendam Music BV. Het is een organisatie met een ruime ervaring in de evenementenbranche. Zoals de naam al doet vermoeden, boek je bij deze partij verschillende bekende Nederlandse artiesten. Om het organiseren van de feestavond betaalbaar te houden loont het te kiezen voor een mix van bekende artiesten en regionale talenten. Zo heb je het beste van beide werelden; je voegt een publiekstrekker toe aan de line-up om het evenement op de kaart te zetten en zorgt er tegelijkertijd voor dat lokale artiesten de mogelijkheid hebben zich te tonen aan een groter publiek. Ook zou je voor verschillende muziekstijlen kunnen kiezen. Combineer een Nederlandstalig optreden met een DJ aan het eind van de avond. 

Zorg dat je de vergunningen op tijd regelt

Je wilt voorkomen dat een evenement in het water valt, doordat de vergunningen niet op tijd geregeld zijn. Begin hier daarom vroeg mee; het liefst zodra je een geschikte locatie voor je feestavond gevonden hebt. Wanneer je het feest op een bestaande evenementenlocatie organiseert, kan men je hier ondersteunen bij het in orde maken van de vergunningen via de gemeente. Het bespaart je veel werk, tijd en moeite. 

Verkoop je eerste tickets kort na het samenstellen van de line-up

Op het moment dat de vergunningen rond zijn en je de eerste bekende artiesten geboekt hebt, is het zaak om na te denken over de verkoop van tickets. Je wilt de kosten voor de evenementenlocatie en artiesten immers zo snel mogelijk terugverdienen. Bied de tickets zowel online, als bijvoorbeeld bij de lokale fietsenmaker en supermarkt aan. Hierbij kun je met verschillende batches werken. Denk aan het bieden van korting aan mensen die tickets kopen uit de eerste batch met 500 kaarten. Het stimuleert geïnteresseerden om niet te wachten met het bestellen van hun tickets.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws