Chris Reece - The Divine Circle

redactie | 5 november 2010
music

Chris Reece is geen bekende naam in Nederland, hun doorbraak in binnen onze landsgrenzen moet nog komen. Wellicht lukt dat met dit album?

chris reeceChris Reece is een duo bestaande uit Christian Hirt en Roberto Pagliaro, beiden uit Zwitserland. Christian stond voor de vorming van Chris Reece (in 2007) al vaak in de Zwitserse hitlijsten, Roberto verdiende zijn centen met dj’en. De start van hun samenwerking luidde een nieuwe periode in. Negen platenreleases verder is er nu hun debuutalbum, The Divine Circle. Een divers album met trance, house, en progressive.

Het album begint meteen lekker met een zomers tranceplaatje, genaamd “Headonism”. Alleen de zon en een lekker koud drankje ontbreken nog als je deze plaat hoort.

De eerste vocale plaat volgt meteen daarna, “The Notice”.

Dit is een lekker swingend plaatje met een rustige maar prettige melodie. Prima achtergrondmuziek, voor de clubs is het misschien iets te commercieel. Dat commerciële horen we overigens vaker. Zo is “Shades Of Blue” met Abigail Bailey een prima plaat, maar het is teveel popmuziek om op de dansvloer aan te kunnen slaan.

De vierde track is degene waar het album zijn naam van ontleent. “The Divine Circle” is een heerlijk zomerse plaat die je terug doet verlangen naar de festivals. De relaxte drive en heerlijke melodie in die plaat maken het tot de topper van dit album. Ook de piano versie (als laatste plaat van het album) is super. Het romantische sfeertje geeft deze ‘remix’ een heel ander karakter, waardoor het een kunstwerkje op zichzelf is.

De slechtste plaat is wat mij betreft zonder twijfel “Heart Without A Face”. De Irritante vocals van Sam Obernik en melodie maken me zenuwachtig. Ook de tiende plaat (“Right Back“) is niet fijn, het lijkt alsof ‘ie te langzaam wordt afgespeeld.

Van Salvation, nummer 8, word ik weer wel vrolijk. De melodie van deze plaat is heerlijk! Deze track ademt het meeste trance van het hele album.

Het album kent dus goede en minder goede platen. Trance, house en progressive worden op een goede manier afgewisseld en gecombineerd, maar de (te) commerciële platen zijn toch een minpuntje. De twee negatieve opvallers doen het album ook geen goed.

Desondanks is het een prima cd, maar het zal niet de doorbraak van Chris Reece in Nederland worden denk ik. Daarvoor is het totaalplaatje toch iets te zwak.

Chris Reece - The Divine Circle

Track list

1. Chris Reece - Headonism

2. Chris Reece & Nadia Ali - The Notice

3. Chris Reece & Luciana Di Nardo - Still Breathin'

4. Chris Reece - The Divine Circle

5. Chris Reece feat. Sam Obernik - Heart Without A Face

6. Chris Reece feat. Jennifer Needles - Never Let Me Go

7. Chris Reece - Searching The Blackbox

8. Chris Reece - Salvation

9. Chris Reece feat. Colton Ford - Tonight

10. Chris Reece feat. Romina Andrews - Right Back

11. Chris Reece - Madonna's Secret

12. Chris Reece & Luciana Di Nardo - I'm With You

13. Chris Reece feat. Abigail Bailey - Shades Of Blue

14. Chris Reece - Island Of Love

15. Chris Reece –Overflow

Door: Steven Annegarn

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws