Luke Fair – Balance (Eq Recordings/Astral)

redactie | 15 maart 2007
music

luke fair balanceGENRE: electrohouse, electronica

FORMAT: 2-CD

BIJZONDERHEDEN:

Tering, EQ  Recordings heeft het hem weer geflikt. Keer op keer weet het label dj’s aan zich te binden die een fantastische compilatie in elkaar weten te zetten. Was het eerder de beurt aan onder meer Jimmy van M, Paolo Mojo en James Holden, nu mag de jonge Luke Fair het nieuwe deel van de prestigieuze serie Balance voor zijn rekening nemen. De dj heeft gekozen voor funky, tech-eclectic en dubbed-out house, een behoorlijk eigen stijl. Hij heeft zelf edits gemaakt van veel tracks, waardoor de mixen nog meer een eigen karakter krijgen.

Waar Jimmy van M het bij de vorige editie presteerde om maar liefst drie cd’s vol te mixen, houdt Luke het bij twee. De Canadees begint op de eerste cd uitermate sfeervol, melodieus, bijna dromerig en bijna inspelend op het gemoed. Hij trapt af met Voom Voom, bijna orchestraal, met een ambient inslag. Bij het derde nummer, van Bioground, komt de eerste beat er al wat voorzichtig ingeschoven, maar de sfeer blijft relaxt, om vervolgens met Wamdue Project de funky house op te zoeken. Die richting blijft de dj op gaan. Funky house, met pulserende bassen, fraaie strings, op Highlights van Delgui zelfs wat Spaanse gitaren. Veel funk en dubbed-out house, in een meeslepende trip.

De tweede cd trapt af met hele funky techno, van Alexander Kowalski feat Joris Voorn, die soepel doorloopt in Time and Space van Francois K. Daarna wordt het meer acid-house, met wat electro en progressive invloeden. Meer en meer opzwepend en de dansvloer komt steeds meer in zicht. Na een kort uitstapje in de techno gaat Luke weer de kant van de funky tech-house op, met tracks van onder meer Timewriter, Elektrochemie LK, 16 Bit Lolitas en Marnix. Een gepassioneerde mix van Luke. Opnieuw weer een legendarische editie van Balance, die toch geheel eigen in zijn soort is. Nu al benieuwd naar de opvolger.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws