DJ Kicks by Henrik Schwarz (!K7/Pias)

redactie | 11 september 2006
music

Partyscene-bezoekers: opgelet! Het beste mixalbum van 2006 is misschien wel zojuist afgeleverd door Henrik Schwarz. Zijn zeer gevarieerde aflevering voor de gerenommeerde serie DJ Kicks is er eentje om je vingers bij af te likken.

Henrik Schwarz - DJ KicksHoewel hij pas een paar jaar actief is als producer en remixer, wordt Henrik Schwarz momenteel beschouwd als ‘the man of the moment’. Dat heeft vooral te maken met de underground clubkraker ‘Leave My Head Alone Brain’ die begin 2005 het levenslicht ziet en tot op de dag van vandaag wordt grijs gedraaid in de clubs. Tel daar zijn prachtige, diepe melancholische houseremix ‘Walk A Mile in my Shoes’ van Coldcut ft. Robert Owens bij op, en je kunt niet meer om deze man heen.

Ook Ratio?-organisator Jeroen Hofer (a.k.a. Melon) en 11-programmeur Olaf Boswijk niet. Zij hebben zaterdag aanstaande een primeur met het eerste optreden van Henrik Schwarz op Nederlandse bodem. Eerder die dag geeft de Duitser een showcase van zijn nieuwe DJ Kicks mixalbum in platenzaak Rushhour. Mochten er al exemplaren verkrijgbaar zijn, dan zijn die naar alle waarschijnlijkheid binnen no-time uitverkocht. Zeker zodra de bezoekers in de gaten krijgen welke muziek Schwarz combineert op één mixalbum.

Funk, soul, jazz, dub, house, techno, zelfs afrobeat: alle genres die Schwarz hebben gevormd tot de producer die hij nu is, komen aan bod. Nieuwe en oude muziek. De nu-soul van D’Angelo gemixt met ‘ouwe’ soul van James Brown bijvoorbeeld. Of harde, minimale technobassen van Robert Hood op een obscure afrobeat-track. Schwarz lapt alle muziekregels aan zijn laars. Je moet er maar opkomen om de industriële technoklappen van Drexciya te mixen met de trommels van de Zuid-Afrikaanse formatie Amampondo. Het maakt de muziek op deze DJ Kicks zo ontzettend natuurlijk.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan over de bijzondere combinatie van genres, gemixt door een producer die aan het begin staat van een roemrijke carrière. Ga het zaterdag zelf aanhoren, ’s middags bij Rushhour of beter nog: ’s avond in 11. Als het niveau op deze DJ Kicks-cd wordt gehaald, heb je de avond van je leven! Een clubavond die overigens gratis toegankelijk is voor diegene die ’s middags in Rushhour een willekeurige 12 inch koopt van Henrik Schwarz.

De officiële releasedatum van DJ Kicks by Henrik Schwarz is 16 oktober.

Meer info: Henrik Schwarz

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws