Quest For Trance - mixed & compiled by Hemstock & Jennings (United Recordings)

redactie | 28 februari 2006
music

Quest for Trance - Front

GENRE: Tech Trance

LUISTERMOMENT : Als je een Energy Boost kunt gebruiken

FORMAT: 2-CD

BESTE NUMMER :   

CD 1 Saucermen – Aquarius (DJ Atmospherik Remix)

CD 2 Bart Claessen – When Morning Comes

Bijzonderheden : Quest for Trance is de nieuwe compilatie serie van United Recordings. Ieder deel bevat unieke tracks,onuitgebrachte mixen en een speciaal door de samenstellers uitgebrachte remix van de klassieker 2 Phases – Quest for Trance uit 1993. Dit eerste deel is het de eer aan het Engelse dj/producers duo Hemstock & Jennings. Al hoewel Les Hemstock al een tijdje bezig is en opeenvolgende nummer 1 hits en clubhits in het Verenigd Koninkrijk scoorde kent het uitgaanspubliek in ons land het duo Les Hemstock & Chris Jennings vooral van hun wereldwijde hit met Paul van Dyk,’Nothing but you’ uit 2003. Ook de laatste jaren produceerde het duo diverse tracks en remixes die het erg goed deden en op veel support konden rekenen van zo’n beet je alle top dj’s. Denk hierbij aan ‘Reverance’, ‘The Passion’, ‘Babylon’ en hun nieuwste remix van Aria- ‘Tears of an angel’.

Hemstock&JenningsDeze compilatie bestaat uit 2 cd’s waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen meer op synths gerichte trance (CD 1) en het hardere tech trance (CD 2). Het album bevat naast producties van Hemstock & Jennings zelf ook nieuw materiaal van Jochen Miller, Bart Claessen en een samenwerking tussen Galen Behr & Robert Burns wat resulteerde in het prachtige ‘Til we meet again’. CD 1 is meer voor liefhebbers van vocalen, dromerige melodieën afgewisseld door stevige beats in een trancy sausje. Carrie Skipper – ‘Time Goes By’ (Super 8 mix) is daar een goed voorbeeld van en ook ‘Babylon’ en ‘Mirage’ van de samenstellers zelf geven dit goed weer. Ook de Ron van den Beuken remix van Ferry Corsten’s ‘Fire’ mag er wezen. De eerste nummers van CD 2 gaan verder op de door CD 1 ingeslagen route, stevige zweeftrance. ‘When Morning Comes’ is naar mijn idee een geweldige opvolger van Bart Claessen’s  vorige release ‘Playmo’. Een ouderwetse kippenvel plaat waarbij de handjes gegarandeerd de lucht in gaan. Na een aantal goede maar niet geweldige platen komen we aan bij het breekpunt van deze tweede cd. De Hemstock & Jennings remix van de titeltrack van deze ‘Quest For Trance’ compilatie leidt het hardere werk in. Een aantal leuke remixen van bekendere nummers als Cosmic Gate – The Drums 2005 (Back 2 Back Mix) en Marcel Woods – Advanced (Woods Re-visited Mix) geven je meer dan genoeg energie zodat je er weer tegenaan kunt. Hier kunnen geen 50 blikjes Red Bull tegenop. Na heerlijke afsluiters als Tom Peterson – ‘Drivez Me Crazy’, de title zegt al genoeg en ‘Pure Eyes’ van Gleave zit het er dan echt op wat deze cd betreft.

Dit dubbelalbum is een van de sterkere compilaties die de laatste tijd op trance gebied is uitgekomen en geeft goed weer wat de heren Hemstock & Jennings in hun mars hebben. Hun eigen tracks aangevuld met de nieuwste remixen en producties van het moment maken dit een aanrader. (Martin Huydink)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws