Forward – compilation & mix by Dazzle (Mostly Recordings)

redactie | 1 februari 2006
music

Dazzle

Genre: Progressive Trance/ Tech Trance

Format: 2-CD

Beste nummer: Apogee – Tribal Affair (Apogee remix)

Bijzonderheden: Dj Dazzle (Martijn Wittenbols) is afkomstig uit Tiësto’s Black Hole stal en net zoals collega Cor Fijneman de laatste jaren goed bezig een eigen naam op te bouwen. Door diverse remixes voor onder meer Way out West en Andain en enkele mixalbums als de Freedom serie en Soundbox brak Dazzle ook internationaal door. Met het nieuwe Mostly Recordings en eigen feesten als ‘Area 51’ en ‘Forward’ timmert de sympathieke brabander hard aan de weg. Forward is ook de titel van zijn nieuwste mixcompilatie die vorige maand verscheen.

Het is leuk te zien dat Dazzle op deze dubbelaar kiest voor een combinatie van oud en nieuw, techy en trance platen afwisselt en dat er ook eigen producties (Thin Air, Clino) op te vinden zijn. Op beide cd’s is sprake van een rustige opbouw waarna het tempo geleidelijk opgeschroefd wordt en er afgesloten wordt met enkele toppers. Zo start CD 1 met een heerlijke productie en vervolgens remix van Max Graham om via ‘Sanctuary’ van Sublunar naar een van de hoogtepunten van de eerste cd te gaan; een remix van Hammer & Benneth – ‘Language’ die overgaat in Dirk Diggler’s ‘Foreword’. Hoewel zowel ‘The Manimal’ van Benjamin Bates als ‘The Drill’ het op de dansvloer uitstekend zullen doen vind ik ze in deze compilatie niet zo geschikt. Dat wordt later ruimschoots goed gemaakt door Sander van Doorn’s ‘A.K.A.’ en de Belgische productie ‘Dreamland’ van Miss Ann. De cd sluit af  met Marcel Woods –‘Advanced’ en de Igor S remix van zijn eigen ‘Airforce One’. Voor sommige misschien tenenkrommend cheesy maar toch wel nummers waarbij je onbewust het gaspedaal even verder intrapt.

CD 2 begint heerlijk met ‘Backstabber’ van Probspot die overgaat in een geweldige productie van de heren van Above & Beyond. ‘Times Goes By’ onder de naam van zangeres Carrie Skipper, wiens stem me erg doet denken aan Justine Suissa, is echt een pareltje. Dat kan eigenlijk ook gezegd worden van ‘Lyteo’ van Mr. Sam. De heren van Rank 1 hebben hier een fantastische remix voor afgeleverd. Bij deze platen valt Dazzle’s eigen productie ‘Clino’ een beetje tegen en verstoort de opbouw van deze cd enigszins. Maar ‘Escapade’ en toekomstige klassieker ‘Beautiful Things’ van Andain maken dit ruimschoots goed. Apogee’s ‘Tribal Affair’ is echt een handjes in de lucht plaat, een kippenvel momentje zoals we ze graag meer zien. Het Randy Katana achtige ‘Dreamsweeper’ van Julius Keijzer is een prima vervolg en laat merken dat we bij de hardere nummers van cd 2 zijn aangekomen. De toegevoegde waarde van ‘Dark side of the Moon’ van Ernesto vs Bastian in de Dogzilla remix aan deze compilatie is discussieerbaar  en deze had van mij dan ook wel weggelaten kunnen worden. Waar ik wel weer blij van word is ‘Amphetamine’ van de hand van Thomas P. Heckman, toch wel een klassieker die het nog altijd goed doet en zeker niet misstaat op deze compilatie. De manier waarop Fred Baker’s Dark Alliance – ‘Genetic’ erin gemixed wordt vraagt naar meer en het is dan ook jammer dat CD 2 al weer afgelopen is.

Door zijn achtergrond (Dazzle was vroeger werkzaam in de Magik store in Breda), kan ik het niet laten deze cd te vergelijken met de befaamde Magik serie. CD 2 zou daar zeker niet in misstaan maar CD 1 schiet qua platenkeuze wel enigszins tekort en zie ik dan ook als ‘n extraatje. Al met al is Forward een compilatie waarbij Dazzle aantoont waar toe hij in staat is. Als deze dj zijn eigen producties naar een hoger plan weet tillen gaan we ook internationaal gezien nog veel van hem horen. Dus zeker een aanrader deze compilatie.

(Martin Huydink)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws