United Nations of House

redactie | 1 november 2005
music

United Nations of HouseCR2

GENRE: Dirty Funky House

FORMAT: 2 CD

LUISTERMOMENT: Ideaal bij het terugkijken van je Ibiza vakantiefoto's

BESTE NUMMER: Hardsoul pres Roog & Greg - Uber

BIJZONDERHEDEN: United Nations of House bestaat uit 2 cd’s gemixed door MYNC Project en Spencer Parker

MYNC Project bestaat uit Mark Brown en Nick Corelli. Dit duo produceert en draait nu zo’n 5 jaar samen en is met name in Engeland en Ibiza erg succesvol. Mark Brown was de vroeger baas van het Credence label waarop veel succesvolle platen zijn uitgebracht. Denk aan Rune- Calabria, Green Velvet – La La land en diverse releases van Eric Prydz, Lee Cabrera en Dirty Vegas. Vorig jaar besloot hij Credence te verlaten en CR2 op te starten. Door alle artiesten mee te nemen was het snel gedaan met Credence. Op United nations of House zijn dan ook een hoop top producers te vinden afgewisseld met nieuw talent. Daar is Spencer Parker een voorbeeld van. Tenminste als producer. Met 8 jaar dj ervaring en functies als A&R manager bij labels als AM: PM en Defected Records is hij inmiddels doorgedrongen tot de top van de Engelse muziekindustrie.

CD1 is gemixed door MYNC Project

De cd begint al gelijk goed met de loopapella van Tom Novy’s ‘Your body’ als intro die via ‘Tonight’ van Zoo Brazil weer uitmondt de club versie van ‘Your Body’. Een leuke vondst die smaakt naar meer. Met ‘Uber’ van niemand minder dan onze eigen Roog in de vorm van Hardsoul gaat deze cd heerlijk verder. Het zomergevoel komt echt terug voor zover dit al weggezakt was. Met tracks als ‘Sunshine’ van Thimo kan dit ook moeilijk anders. Hierna gaat dit zomerse er een beetje af en wordt de cd voortgezet met gewoon lekkere dirty funky house. Kwalitatief goede tracks maar niet meer zo sprankelend als in het begin. Natuurlijk is er ook een eigen productie te vinden van MYNC project met als titel ‘ The Session’. Door af te sluiten met ‘Miss Vansih’ van Raysoo & Goldfish, een track met electro invloeden eindigt deze cd een beetje in mineur.

CD 2 is gemixed door Spencer Parker

Deze cd staan misschien wat meer toppers op maar deze worden wel afgewisseld met enkele mindere nummers waardoor het geheel misschien wat minder is dan cd 1. Track 1 ‘Music’ van Tiefschwarz is al een wat oudere track maar wel een erg lekkere. In tegenstelling tot de meer electro en techno releases waar de Schwarz broers de laatste tijd mee scoren is dit een echte houseplaat met heerlijke vocalen. ‘Moment with you’ is dit ook en opent naast vocalen met een funky piano loopje. Na nog een aantal vocale houseplaten waaronder ‘Loving you more’ kom je bij het vorig jaar uitgebrachte ‘Falling in love again’ van Eternal Life. Nu zijn er de laatste jaren nogal wat plaatjes verschenen met een saxofoon na Rune – Calabria die niet echt top waren maar deze is toch anders en ligt goed in het gehoor. De manier waarop hij ingemixed is in Eric Prydz & Steve Angello’s hit ‘Woz not woz’ van vorige zomer is wel apart. De erop volgende nummers ‘G Minor’ (van de hand van Lee Cabrera) en “My revolution’ zijn eveneens 2 lekkere nummers. Dat geld ook wel voor de remix van ‘The Fruit’ van Sander Kleinenberg al heb ik dit nummer persoonlijk iets te vaak gehoord om het nu nog te kunnen waarderen. De daaropvolgende nummers die deze cd afsluiten zijn wat minder van kwaliteit. Ze zijn niet slecht maar vergeleken met de rest van de cd een beetje saai, een beetje een anti-climax dus. (Martin Huydink)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws