Air - Le Voyage Dans La Lune (Virgin)

Partyscene Redactie | 22 februari 2012
music

Waardige opvolger Moon Safari

De nieuwe albumhoes van AirEen jaar na de release van het legendarische debuutalbum Moon Safari van Air verschijnt in 1999 de soundtrack van de film ‘The Virgin Suicides’, tevens geproduceerd door Jean-Benoît Dunckel en Nicolas Godin. Dertien jaar en vijf albums later doen de heren het opnieuw: grossieren in filmische, dromerige, poppy klanken middels een soundtrack-album van een korte film.

Op het nieuwe album legt Air weer eens de nadruk op melancholie; op warme sferen. En dat kan na de robuuste synthesizerpop op albums als Everybody Hertz en Talkie Walkie helemaal geen kwaad. Sterker nog; Air heeft met zijn achtste album de eerste waardige opvolger van Moon Safari in handen. Niet per definitie een beter album, maar wel eentje dat zich mag meten met het klassieke downtempo-geluid, waarmee  Dunckel en Godin, al bijna 15 jaar geleden, wereldberoemd worden.  

Het Franse duo Air de opdracht geven om een soundtrack van een meer dan honderd jaar oude film van George Méliès te maken, is een schot in de roos. De kenmerkende, dromerige klanken van Air passen perfect bij de authentieke filmbeelden, die te zien zijn op de bijgeleverde dvd; een leuk extraatje.

Air - Le Voyage Dans La Lune (Version Originale Couleur Restaurée)

Air

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws