Balance 20 by Deetron

Partyscene Redactie | 24 november 2011
music

En wie niet springt; die is van steen!

Intro: Het Australische label EQ Recordings heeft met Balance een prachtige dj-mixserie in huis. Richtte de compilatiereeks zich in de beginjaren voornamelijk op de progressive-househelden, met prachtige afleveringen van o.a. James Holden, Jimmy van M. en Anthony Pappa. Tegenwoordig komen ook dj’s uit de technohoek in aanmerking voor een Balance-dubbelaar. Na o.a. Joris Voorn en Agoria, is het de beurt aan Sam Geiser alias Deetron om twee schijfjes vol luistergrooves en dansvloermonsters te compileren.

Genre: house en techno.

De Balance-dubbelaar van Deetron bestaat uit een schijfje met voornamelijk voor in de woonkamer bestemde luistergrooves en rustig tikkende deephousebeats, plus een cd vol dikke, dansbare hi-tech soul.Bijzonderheden: De nieuwe mixverzamelaar van Deetron bestaat uit een schijfje met voornamelijk voor in de woonkamer bestemde luistergrooves. Alhoewel, na het ingetogen begin, met Autechre’s chillout-klassieker ‘Nine’, dienen de eerste deephousebeats zich al aan. Met tracks van mannen als Ricardo Villalobos, Todd Terje, DJ Koze en Lawrence is een beginnend hupje of schouderknikje onvermijdelijk. Gestaag bouwt Deetron zijn eerste cd - een digitaal opgenomen mix - op. De nadruk ligt op melodie, op diepgang en melancholie. Wat wil je ook, als o.a. Four Tet, Nicolas Jaar, Virgo Four en Model 500 langskomen!? Als cd 1 weer ingetogen sluit met Basic Channel-achtige toestanden en een cosmic discoknaller van jewelste, is het tijd voor de dansvloer. Voor de stroboscopen, de fluitjes en dikke condensdruppels die van het plafond afdruipen. Op de tweede schijf, waar Deetron alleen vinyl gebruikt, gaat meteen de vaart erin. Detroit techno is het wat de klok slaat - een stijl die de Zwitserse dj al jaren trouw hanteert achter de wheels of steel. Dit is eerste klas hi-tech soul: een ouwe I:Cube, een nieuwe Ripperton, een hypnotiserende Amê-remix van Osunlade, een Deetron-edit van good old Romanthony.

En wie niet springt; die is van steen!

Tot minuut 79 wordt de luisteraar eigenlijk geen rust gegund. Met dit keer niet 13 of 14 langdurige tracks, die voorzichtig in elkaar overlopen, maar 27 in rap tempo aan elkaar gemixte dansvloergroovers. Oud en nieuw; een recent partybommetje van Deetron himself en een ouwe dijenkletser van Rhythm Is Rhythm. Hadden we al gemeld dat Balance 20 helemaal in balans is?

Hoogtepunt: Van de 33 tracks valt er geen eentje uit de toon.

Dieptepunt: dat Deetron komend weekend niet in een Nederlandse club staat!?

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Absolute aanrader. Welke aflevering uit deze serie niet, eigenlijk?

Oordeel zelf: luisteren naar Balance 20

Deetron - 'Croque'

(link)

Balance Music

Deetron

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws