Giom - Clips and Space (Lost My Dog)

Partyscene Redactie | 27 oktober 2011
music

Groovende deephouse-massa

Intro: Giom - een Franse dj/producer, woonachtig in Londen - maakt sinds een jaar of vijf verschrikkelijk, dansbare deephouse-tracks. Na een stapeltje ep’s en een karrenvracht remixes, hapte het Lost My Dog-label toe, en vroeg Giom om zijn favoriete tunes van dit moment - nou ja: van afgelopen zomer - aan elkaar te rijgen op een mixalbum.

In een tijd waar dj-sets gratis worden aangeboden op Soundcloud, heeft het relatief kleine Lost My Dog-label blind vertrouwen in een artiest, die een grote meneer zou kunnen worden in het land van de disco-loopjes en deephouse-beats. Genre: deephouse.

Bijzonderheden: In een tijd waar dj-sets gratis worden aangeboden op Soundcloud, heeft het relatief kleine Lost My Dog-label schijnbaar blind vertrouwen in een artiest, die een grote meneer zou kunnen worden in het land van de disco-loopjes en deephouse-beats. Op zijn debuutmix-cd grijpt Giom in ieder geval meteen zijn kans; Clips and Space is een constant groovende deephouse-massa, waarin de samensteller niet onder doet voor dj’s als Derrick Carter, Terry Lee Brown Jr. en Sneak. Clips and Space is het bewijs dat Giom in staat is om ruim zeventig minuten voor vuurwerk te zorgen op de dansvloer. Bovendien is de Fransman uit Londen in staat om die vuurwerkbommetjes zelf te maken - bijna de helft van de tracks is een eigen productie of remix. Daarom, veel te laat, alsnog onze mix-cd-tip van de week: Clips and Space op het Lost My Dog-label, gemixt door Giom. Onthoud die naam!

Hoogtepunt:de structuur van de mix; op geen enkel moment verslapt Giom. Zijn fluwelen housesound is bovendien bijzonder vrouwvriendelijk.

Dieptepunt:Dat dit album al vijf maanden stof ligt te happen op de redactie en pas deze week is ontdekt.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader voor liefhebbers van deephouse-artiesten als Timewriter, Terry Lee Brown Jr., Derrick Carter en Sneak.

Oordeel zelf: luisteren naar Clips and Space

Clips and Space preview

 

Tracklisting:

1. Michelle Owen – Dee And Deaf (Pezzner Redo – Giom Reversion)

2. Bleep District – Pressurize

3. Polarsets – Morning (Giom Remix)

4. Giom – Things U Do

5. Jay West – Call The Boss

6. Giom – In Love (Vernon & Dacosta Remix)

7. Danny Stott – Circuits

8. Bang Bang – Susan Cries (Rhythm Plate Light Mix)

9. YSE – Things Never Said

10. Dominic Martin – Here & Now

11. East St Louis Players – Hustlin (Inland Knights ‘You Choose’ Remix)

12. Giom – The Jam Part DEUX

13. Jake Childs Feat. Morning Star – Paradise (Giom’s No Part Mix)

14. Bleep District – Don’t Stop Now (Giom Remix)

15. YSE Feat. Frank H Carter III – Guessing Games (Giom Remix)

16. YSE Feat. Beckford – Worry

17. East St Louis Players – Always On My Mind (Stripped Back Version)

Giom

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws