Housemasters - Osunlade

Partyscene Redactie | 21 juli 2011
music

Fela Kuti van de house

De afgelopen tijd zijn er behoorlijk wat releases op de spreekwoordelijke plank terechtgekomen. Cd’s die best de moeite waard zijn. Daarom, gedurende de zomerperiode, brengen we ze alsnog onder de aandacht in kort maar krachtige recensies.  

De speer door de neus van Osunlade zit er niet voor niets; deze man straalt, ademt en produceert African dance vibes. Hij is de Fela Kuti van de house.Intro: In The House Records, een dochterlabeltje van Defected, heeft in 2008, 2009 en 2010 een aantal stoere compilaties van de betere houseproducers ter aarde de wereld in geslingerd.  Eén daarvan, misschien wel de beste, komt van de hand van Osunlade. Verdeeld over twee schijfjes vind je zijn beste werk tot nu toe; remixen en eigen producties. Niet voor niets bracht Defected deze verzamelaar, begin van het jaar, opnieuw onder de aandacht, in verband met een - onbegrijpelijk - tegenvallende verkoop.

Genre: spirituele deephouse.

 

Klinkt als: multiculturele house. Je hoort wereldmuziek, funk, soul, zigeunerpop,  jazzdance - allemaal gedragen op een stevige fundering van (deep)house.

Niets aan een productie van Osunlade verraadt dat we het hebben over elektronische muziek. Of het nu een remix is of een eigen release; de eigenzinnige producer, die resideert op een berg in het geplaagde Griekenland, neemt de luisteraar altijd mee naar verre oorden, waar muziek wordt gemaakt met  behulp van traditionele instrumenten. De dansritmes worden veelal verzorgd door conga’s, door tamtams. De sfeer wordt bepaald door geluiden uit de natuur; een kletterende waterval, rustgevende vogelgeluiden en angstaanjagend onweer. De speer door de neus van Osunlade zit er niet voor niets; deze man straalt, ademt en produceert African dance vibes. Hij is de Fela Kuti van de house.

Beste nummer: Zoveel. Zijn remixen voor Ben Westbeech, Jazztronik en Roy Ayers, maar natuurlijk ook zelf geproduceerde deephouse-juweeltjes en als ‘My Reflection’, ‘Cantos A Ochin Et Oya’ en ‘El Musica’.

Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Osunlade's hele oeuvre - al zijn studioalbums, waaronder zijn meest recente plaat Pyrography, maar ook enkele betoverende mix-cd’s, waarop je hoort dat Osunlade begrijpt hoe het vuurtje aan te wakkeren op een dansvloer.

In de serie Housemasters zijn ook fijne edities van o.a. Louie Vega, Bob Sinclar, Dennis Ferrer, Kenny Dope en Blaze verkrijgbaar. 

Osunlade - El Musica

Osunlade

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws