Shambok - Little machines inside (PlastikPeople)

Partyscene Redactie | 6 januari 2011
music

Fantastik!

Intro: Het eerste fijne schijfje van dit nieuwe jaar komt nu eens niet van ver over de grenzen, maar uit ons eigen Maaskantje aan het Spui: Oud-Beijerland. Net onder de rook van Rotterdam, en net op het randje van het rookgordijn dat zojuist vanuit Moerdijk optrok, presenteren de 2 Vincents zich met een overtuigend staaltje stampende elektronica.    

     

Genre: Techno.

Het eerste fijne schijfje van dit nieuwe jaar komt nu eens niet van ver over de grenzen, maar uit ons eigen Maaskantje aan het Spui: Oud-Beijerland. Net onder de rook van Rotterdam, en net op het randje van het rookgordijn dat zojuist vanuit Moerdijk optrok, presenteren de 2 Vincents zich met een overtuigend staaltje stampende elektronicaBijzonderheden: Vincent van de Griend deed al eens eerder een greep naar de top met Grote Prijs-finalist Suwu3. Zijn samenwerking met Vincent Frerichs, eigenaar van Oud-Beijerland’s enige echte platenzaak Plastik Fantastik, weet ons echter meer te verrassen. Stel je voor: een nieuwe cd van een Underworld dat de weg nog niet kwijt is. En dat de laatste tijd nogal eens een metalplaatje op de draaitafel gooit. Kortom, energieke techno(beuk)platen met steeds een verrassende twist. Verdraaid lekker klinkende platen met verdraaid veel variatie.

Op 3 kwart van de cd laten de mannen ook nog een andere kant van zich horen met een nummer waar Maxi Jazz best in had willen bijten, en met daarna zelfs een staaltje spacey loungemuziek met een Frans accent.

Hoogtepunt: Geen flauwekul, gewoon de beuk erin. Its a Rotterdam thing dus! Willen we we graag weer wat vaker horen dit jaar.

Dieptepunt: Diep genoeg voor 2011.       

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, lekker fris windje.   

Oordeel zelf: luisteren naar Shambok

Shambok

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws