Max Sedgley - Suddenly Everything (Jalapeno)

Partyscene Redactie | 20 december 2010
music

Wie zegt dat disco dood is? 

Intro: Hitsingle 'Happy' is een veel gehoord nummer op onder meer Hed Kandi-compilaties en was een top 3-hit voor Max Sedgley in Engeland. Deze heerlijke plaat, Suddenly Everything, is als een zoete funktoffee, die lekker achter je tanden blijft zitten. Een geweldige manier om de donkere koude maanden te overleven. Achter Max zit dan ook een retestrakke vijfkoppige band, die kan wedijveren met talenten als Mother's Finest en grote jongens als Brand New Heavies en misschien wel Prince.

Genre: Nu-disco/funk, disco, electro-disco, soul. Variërend van Prins Thomas-achtige juweeltjes tot funky baile-funk nummers; vanaf het eerste nummer kun je niet stilzitten.

Deze heerlijke plaat, 'Suddenly Everything', is als een zoete funktoffee, die lekker achter je tanden blijft zitten.Bijzonderheden: Wat een verademing is deze cd tussen de strakke, soms onpersoonlijke electro of sombere dubstep-releases. Aan het eind van het jaar wordt deze heerlijke funky Christmas Cracker door Meneer Sedgley afgeleverd, waarvan de productie in een sensuele discosaus, DAM-funk waardig gegoten is. Het gebeurt niet vaak dat je een nummer hoort waarvan je denkt dat het uit 1982 of 1983 komt, terwijl het in 2010 is geproduceerd (met de geweldige vocalen van Tasita d'Mour): 'All around me' klinkt als Patrice Rushen of Shalamar op hun hoogtepunt, voor een discofanaat als ik een mooi Kerstcadeautje. Veelzijdig is hij ook, want de plaat begint met een Rick James-in-bed-met-Bugz in the Attic knaller ‘Something special’ en eindigt met een Ibiza chillout-nummer ‘Life's a beach’. Kortom: een glimlach op je smoel en heupen die niet meer kunnen stoppen met bouncen.

Hoogtepunt: 'All Around Me' is het absolute hoogtepunt, een ouderwets disco/funk-nummer wat onnavolgbaar klinkt, alsof het zo uit de jaren tachtig van de dansvloer weg is gedanst. Hoop ook dat we van die mevrouw Tasita d'Mour in de toekomst nog veel gaan horen - wat een warme, zuivere stem!

Dieptepunt: Gebeurt niet vaak dat ik het schrijf; maar geen dieptepunt.

Twijfelgeval, aanrader, of bagger: Absolute aanrader.

Oordeel zelf: luisteren naar Suddenly Everything

Luister ook eens naar: Max Sedgley - From the roots to the shoots

Max Sedgley - All around me

 

Max Sedgley

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws