Aeroplane - We Can\'t Fly (Eskimo)

Partyscene Redactie | 19 november 2010
music

Hoogvlieger!

Intro: Aeroplane verkreeg haar vliegbrevet door het uitbrengen van een aantal spacy nu-disco remixen en producties. Na daarbij een aantal jaren volop de dansvloeren geteisterd te hebben met hun dj-sets, verkoos Stephen Fassano deze weg verder te blijven volgen, terwijl Vito Deluca's keuze naar de opnamestudio uitging. Een breuk was onvermijdelijk, en Vito bracht onlangs dan ook solo, maar met de hulp van Bertrand Burgalat, zijn debuutalbum uit.        

Genre: Zie hieronder. Maar vanwege het lage tempo dan: downtempo!

Pink Floyd, gospel, reggae, italosynths, Kinderen voor Kinderen, Air, Daft Punk, rock, Patrick Cowley, Abba, Thomas Dolby, pianohouse, boogie, bluesrock, soul, Sebastien Tellier, Elo, Ennio Morricone, zuchtmeisjes. Wow!Bijzonderheden: En natuurlijk horen we dan ook weer die nu-disco-elementen terug op deze plaat. Een (hier en daar flink) zweempje Giorgio Moroder en een vleugje Balearic.

Maar wat we niet hadden zien aankomen: Pink Floyd, gospel, reggae, italosynths, Kinderen voor Kinderen, Air, Daft Punk, rock, Patrick Cowley, Abba, Thomas Dolby, pianohouse, boogie, bluesrock, soul, Sebastien Tellier, Elo, Ennio Morricone, zuchtmeisjes. Wow!

Hoogtepunten: Vito kiest voor spannende, gevarieerde arrangementen. Zonder effectbejag, en met de nadruk op het liedje zelf. Geen langzaam opbouwende trips, maar een prettig liedjesalbum dat met elke luisterbeurt wat meer blijft hangen.Hulde aan deze artiest, die het niet zoekt in overdonderende sounds, maar in het schrijven van een goed gearrangeerd nummer, dat daardoor je aandacht moeiteloos vast weet te houden.   

Dieptepunten: geen.      

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Klasseplaat!  

Oordeel zelf: luisteren naar Aeroplane

Luister ook eens naar: Lindstrom & Prins Thomas

Aeroplane

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws