Kismet - Rinse 12 (Rinse)

Partyscene Redactie | 4 november 2010
music

Dubbage, what’s in a name?

Intro: Deephouse met een technotwist, of misschien toch liever house met de sounds en de diepgang van dubstep? Plak er maar een etiket op. Dubbage dus.   

Genre: Dubbage.

Deephouse met een Technotwist, of misschien toch liever house met de sounds en de diepgang van dubstep? Plak er maar een etiket op. Dubbage dus.   Bijzonderheden: Londen, 2009. Een groepje dj's begint zich behoorlijk te irriteren aan het alom aanwezige UK funky geluid. Grootste ergernis: de alsmaar magerder klinkende producties en de steeds grotere invloed van grime, waardoor de 'soul' in de muziek ver te zoeken is.

Ze besluiten een eigen clubavond op te zetten, Circle, en in combinatie met hun sets op de Londense piratenstations weten ze hiermee een behoorlijke aanhang te kweken.

Op deze Rinse-cd, van radiostation Rinse-Fm, krijgen we een goed beeld van deze zoveelste Engelse hype. De producties zijn vooral Europees, en hebben als gemene deler dat ze inderdaad goed geproduceerd zijn, en vooral ook niet te tam klinken. Van een ratelende afro-percussie technostamper, tot een jazzy deephousetrack, van een soort van neo-garage-geluid naar een dubby tech-track; het luistert en danst allemaal lekker weg. Ironisch genoeg is dit nu juist de weg waar, het door deze groep dj’s nu zo verafschuwde, UK funky geluid ooit mee begon, tot het ergens onderweg een andere afslag nam.

Hoogtepunten: Dubbage (what's in a name?) is voor een liefhebber van 'house-om op te dansen' misschien wel de mooiste hype van nu. Opzwepend, gevarieerd, dieeeeeeep, retro maar toch zo overduidelijk echt van nu. Mag hier ook wel wat voeten aan de grond krijgen, wat ons betreft. 

Dieptepunt: Weer zo'n onzinnig, geforceerd verzonnen, naamplaatje op dit geluid moeten plakken, terwijl het overduidelijk gewoon 'house (van nu)'genoemd zou mogen worden.         

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. 

Oordeel zelf: luisteren naar Kismet

Tracklist

1. Slow - Thomas Schumacher

2. Spanish Fly (DJ Madskillz Remix) - 2000 and One

3. Amandla - cirE

4. Nobody Else But You - C. Robert Walker

5. African Forest - Rishi Romero

6. Woman Of Colour - Hiro

7. Let Yourself Go - Dealers of Funky Music

8. El Negro - Leo Fernandez

9. Molly - Mike Jacinto & Mark Mendes

10. Clap 4 House - IC (Circle)

11. Just Because - Lebzito

12. I’m Yours - DJ HAL

13. Play Or Pray (Kolombo ‘You Know That’ Remix) - David Garcet & K. Hocini

14. Mofunk Fiasco - Glenn Fiasco

15. Day After - Todd Bodine

16. Night Bell - Plasmik

17. He So Crazy - Wbeeza feat. Tina Penni Anne

Rishi Romero - African Forest

 

Rinse FM

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws