Apparat - DJ Kicks (!K7)

Partyscene Redactie | 1 november 2010
music

Lesje in sfeerbeheer

Intro: Eén van de beste en langstlopende dj-mix-series die de dancewereld kent, heeft er een juweeltje bij. De Duitse producer Sasha Ring, beter bekend als Apparat, geeft op zijn DJ Kicks mixalbum voor het !K7-label een lesje in sfeerbeheer van heb ik jou daar!

Genre: IDM, breaks, dubstep, house; eigenlijk alles wat ontroert en tot bewegen aanzet.

Eén van de beste dj-mix-series die de dancewereld kent, heeft er een juweeltje bij. Apparat, geeft op zijn DJ Kicks mixalbum voor het !K7-label een lesje in sfeerbeheer. Bijzonderheden: Een blik op de tracklisting van de DJ Kicks-cd van Apparat zou elke elektronische muziekliefhebber al moeten aanzetten tot koop. We nemen o.a. Carl Craig, Martyn, Ripperton, Burial + Four Tet, Ramadanman, Thom Yorke, Joy Orbison en natuurlijk Apparat himself, en je weet: dit cd’tje staat garant voor een feestje met muziek van hoog niveau. En zo is het ook. Sasha Ring wilde in eerste instantie een mix maken met tijdloze tracks die hem de afgelopen jaren hebben geïnspireerd, maar dat zou volgens hem ten koste gaan aan de spontaniteit van ‘alweer een conceptuele eclectische dj-mix’. Dus koos de Duitser voor een gemêleerde selectie nieuwe tracks, een uitzondering daargelaten, die hem vandaag de dag ontroert en net even anders klinkt dan de meute dance-liefhebbers gewend is. Of, zoals Apparat het in de bijgeleverde perssheet omschrijft; “Muziek die mij de hoop geeft dat er zoveel meer wordt gemaakt dan alleen saaie minimal techno.”

Het resultaat van Apparat’s insteek is verbluffend: deze cd swingt de pan uit en leent zich perfect als soundtrack van een illegale party in een fabriekshal, maar fungeert ook prima als relaxed luisterobject in de huiskamer. Hoewel de Duitse muziekpurist uit vele vaatjes tapt, legt hij bij elke gekozen productie de nadruk zoveel mogelijk op sfeer en melancholie, die er als het ware uit worden gezogen zoals een ervaren bloedzuiger zijn prooi belaagd. En dan passen platen van de uiteenlopende artiesten die een plek krijgen op dit juweeltje ineens erg goed bij elkaar. Deze mix is daardoor eclectisch, maar niet rommelig - een talent waar alleen de allerbeste sfeermakers in slagen.

Hoogtepunt: Elke artiest die een DJ Kicks-cd mixt, moet een eigen productie leveren, exclusief voor de cd. Apparat’s eigen bijdrage is een epische emo-house-knaller die mannen als James Holden en Michael Mayer versteld doen staan.

Dieptepunt: Geen.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader. Net als alle andere (33!!) afleveringen van deze prachtige serie.

Oordeel zelf: luisteren naar DJ Kicks by Apparat.

Luister ook eens naar: alle andere afleveringen van DJ Kicks, bijvoorbeeld die van Kode 9 & James Holden of een van de allermooiste edities: die van Henrik Schwarz

Tracklisting:

1. Apparat – Circles

2. 69 – Rushed

3. Telefon Tel Aviv – Lengthening Shadows

4. Apparat – Interlude

5. Luke Abbott – More Room

6. Oval – Legendary

7. Patrice Bämel – Sub

8. Martyn – Miniluv (Original Mix)

9. Ripperton – Echocity

10. Cosmin TRG – Tower Block

11. Scorn – Falling (Autechre “FR 13″ Remix)

12. Born Ruffians – I Need A Life (Four Tet Remix)

13. Pantha Du Prince – Welt Am Draht

14. Phon.o – Intervall

15. Burial + Four Tet – Moth

16. Vincent Markowski – The Madness Of Moths

17. Ramadanman – Tempest

18. Thom Yorke – Harrowdown Hill

19. Spherix – Lesser People

20. Oval – TV Power

21. Joy Orbison – The Shrew Would Have Cushioned The Blow

22. Apparat – Sayulita (DJ-KiCKS)

23. T++ – Worn Down

24. Tim Hecker – Borderlands

Apparat mixt op geniale wijze Patrice Baumel, Martyn en Ripperton met elkaar ...

 

Apparat

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws