Osunlade - Occult Symphonic (R2 Records)

Partyscene Redactie | 12 oktober 2010
music

Ogen dicht en gaan op die dansvloer!

Intro: Een jaar of drie geleden gaf Osunlade te kennen te willen stoppen met draaien. Hij vond het genoeg zo, en wilde liever dag in / dag uit in de studio zitten, muziekjes maken, met zijn band optreden en via zijn Yoruba Soul-label andere talentvolle producers van soulvolle deephouse een platform bieden. Kwam het ooit zover?

Genre: van jazzy deephouse naar dubby techno.

De man, die vaak met een soort minispeer door zijn neus achter de decks plaatsneemt, heeft zichzelf een soort spirituele housesound toegeëigend vol African percussie, jazz, soul en latin-vibes. Bijzonderheden: Het antwoord op de vraag in het intro gesteld is: NEEN. Osunlade stopte niet met draaien. De frequentie van zijn wereldwijde gigs nam niet eens af. Gelukkig maar voor de liefhebbers van tijdloze housemuziek met inhoud en diepgang. Een houseset van Osunlade is namelijk het creatieve antwoord op de zielloze muziek die zogenaamde house-dj’s in ons land, zoals Lucien Foort, Roog en Erick E, tegenwoordig massaal over ons heen storten als mest in een dampende gierput. Mensen als Osunlade moeten gekoesterd worden, omdat ze altijd hun hart volgen en niet de portemonnee. Bij de in Griekenland woonachtige Amerikaanse dj/producer hoef je geen hitgevoelig latin-geneuzel en populaire electro-riedeltjes in zijn houseplaten te verwachten. De man, die vaak met een soort mini-speer door zijn neus achter de decks plaatsneemt, heeft zichzelf een soort hypnotiserende housesound toegeëigend vol African percussie, jazz, soul en latin-vibes. Dat is geen muziek waarbij elke track tot waanzin leidt op de dansvloer, maar een bijna spirituele reis langs de diepste varianten van de house en techno, waarbij de muziek als een warme deken over de bezoekers van een club wordt getrokken tijdens een koude winternacht. Opvallend aan dit mixalbum is dat Osunlade over het algemeen de hoek van de dubby en spacey techno kiest, met platen van een groot aantal onbekende artiesten als Atheus, Simon Hinter, Andy Catana en Itamar Sagi. De samensteller van dit schijfje maakt daarmee nog een statement; hij doet zijn best om tracks te compileren die door nog geen enkele andere dj zijn gecompileerd. Het is een maniertje van Osunlade om een zo exclusief en uniek mogelijke sound te verspreiden. Zolang hij daar in slaagt, moeten houseliefhebbers die verder kijken dan hun neus lang is, mensen als Osunlade koesteren en cd’s als Occult Symphonic een plekje in de cd-kast gunnen.

Hoogtepunt: de jazzy space-dance van ene Simon Hinter. Zo diep, zo warm... Ogen dicht en gaan op die dansvloer!

Dieptepunt: Een hele hoop. Osunlade gaat vaak de diepte in.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Must have voor houseliefhebbers die steeds meer een hekel krijgen aan de dampende mest, so called housemuzak, waarmee bekend draaiend Nederland tegenwoordig snel scoort, de zakken vult en de dancescene vervuilt.

Oordeel zelf: luisteren naar Occult Symphonic

Luister ook eens naar: Soulheaven mixed by Spen & Osunlade

Osunlade aan het woord

 

Osunlade

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws