Brackles - Songs for Endless Cities (!K7)

Partyscene Redactie | 31 augustus 2010
music

Sophisticated beats uit Londen

Intro: De jonge Rob Kemp, beter bekend als Brackles, is op dit moment een van de meest geliefde dj’s van Londen. Zijn radioshow op Rinse FM loopt als een trein en door het hele land (Engeland, that is) wordt hij gevraagd om zijn elegante, afwisselende sets te draaien. Deze compilatie-cd is dan ook een welkom kijkje in de keuken van dit genie, dat een neus heeft voor de mooiste garage, dubstep, neo funk en house.

Deze compilatie-cd is een welkom kijkje in de keuken van Brackles, die een neus heeft voor de mooiste garage, dubstep, neo funk en house.Genre: 2 step, dubstep, broken beats, electronica, future garage, future jazz

Bijzonderheden: Hoe uiteenlopend de genres ook zijn, op geen enkel moment klinkt deze compilatie chaotisch of verwarrend. Brackles heeft het talent om de stijlen zo te laten versmelten, dat het als een prachtig geheel klinkt, bijna een symfonie van beats. Prachtige juweeltjes zoals Roska en “I need love” featuring Anesha en  “Must  move” van Funkineven lopen moeiteloos in elkaar over via een tapijt van agressievere, dan wel langzame beats. Het geheel klinkt sophisticated en stoer, ver van de tikje ordinaire reputatie die dubstep nu heeft in het Verenigd Koninkrijk. Dit level van kwaliteit horen we helaas nog niet van de Nederland dj’s, maar gelukkig soms wel in de clubs. Op 10 september kunnen we Brackles aanschouwen in de Amsterdamse Melkweg. Niet te missen!

Hoogtepunt: Zomby en hun hypnotiserende nummer “Tarantula”. Een super aanstekelijke track, die helaas nog niet eens 2 minuten duurt.

Dieptepunt: Komt niet vaak voor, maar ik kon echt geen dieptepunt op deze cd aantreffen.

Aanrader, twijfelgeval of bagger? What do you think!?

Oordeel zelf: luisteren naar Songs for Endless Cities

Luister ook eens naar: Martyn en Four Tet

Tracklisting:

1. Flying Lotus - My Chippy

2. Floating Points - Peoples Potential

3. Zomby - Tarantula

4. Roska - I Need Love

5. Brackles - Blo

6. Martin Kemp - No Charisma

7. Kyle Hall - Luv For KMFH

8. Cooly G - Love (dub refix)

9. DJ Dom - Sunshowers

10. DJ Mystery - Speechless (feat Natalie K)

11. Hyono - Over The Top

12. Rishi Romero - African Forest

13. Breach - Fatherless

14. Deadboy - If You Want Me

15. 2562 - Dinosaur

16. Dorian Concept - Trilingual Dance Sexperience

17. Funkineven - Must Move

2562 - Dinosaur

 

Brackles

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws