Lorn - Nothing Else (Brainfeeder)

Partyscene Redactie | 5 augustus 2010
music

Is dat een zingende zaag?

Intro: Lorn is een jong talent uit Milwaukee, de eerst niet-Californische producer die op het Brainfeeder label van hiphopgenie Flying Lotus zijn werk mag doen. Een onmiskenbaar veelzijdig talent, dat maandenlang in de bossen van Illinois gewerkt heeft aan dit dramatische en grootse landschap van melodie en geluid.

Genre: Minimal techno, glitch-hop, techno-hop.

Lorn is een jong talent uit Milwaukee, de eerst niet-Californische producer die op het Brainfeeder label van hiphopgenie Flying Lotus zijn werk mag doen. Bijzonderheden: Misschien zijn die bossen in Illinois iets te donker, en iets te lang, want de muziek klinkt soms erg eigenzinnig. Er is weinig humor of zelfrelativering te beluisteren.

Een bijzondere track is het slotnummer, ‘What’s the use’, dat doet denken als het perfecte samenvloeisel van industriële Duitse wave eind jaren 80 en Timbaland beats. Gek genoeg werkt het uitstekend en ook aanstekelijk. Deze formule komt ook terug in ‘Army of Fear’; dramatisch tot op het bot. Is dat een zingende zaag? En is dat niet de met 90 bpm vertraagde beat van ‘Lose my breath’ van Destiny's Child? De combinatie van deze stijlen maakt het zeker tot een origineel en interessant album, maar men heeft soms de neiging te denken ‘Are you trying too hard?’ Mensen zijn snel verzadigd, en zeuren dat muziek ook toegankelijk moeten zijn. Op Nothing Else staat die toegang op een wel heel erg klein kiertje.

Hoogtepunt: What's the use - stoer, donker, een melancholiek orgel, en een bijna stagnerende beat. Subliem!

Dieptepunt: Glass and Silver is een ijl, hyper, bijna hysterisch nummer. Niet slecht, maar wel een van de mindere producties op dit album.

Twijfelgeval, aanrader, of bagger: Aanrader, maar consumeer met mate.

Oordeel zelf: luisteren naar Nothing Else

Luister ook eens naar: Bodi Bill

Lorn - What's The Use

 

Lorn

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws