Curle 25 - So Far So Good (Curle)

Partyscene Redactie | 28 juli 2010
music

Belgisch label maakt pretentieuze cd-titel waar

Intro: Je moet het maar durven. Je eerste labelcompilatie op de cd-hoes beschrijven als ‘So Far, So Good’. Laat dat de fans en media maar uitmaken. Wij leggen de 25ste release van het Belgische label onder de loep.

Genre: melancholische (deep)house en trippy minimal techno.

Je moet het maar durven. Je eerste labelcompilatie pontificaal op de cd-hoes beschrijven als ‘So Far, So Good’. Laat dat de fans en media maar uitmaken. Wij leggen de 25ste release van het Belgische label onder de loep.Bijzonderheden: Je kan er lang of kort over praten, maar er is niets gelogen aan die, bijna arrogante, sticker op de cd-hoes; ‘So Far, So Good’. Maar wat wil je, met groeibriljantjes als Efdemin, Thomas Brinkmann en Anthony Collins in de catalogus?

Curle-oprichter Tom Verhoeven, alias dj Fader, selecteerde uit een stapel van 24 ep’s twaalf tracks die het meest hebben bijgedragen aan het succes van het label. Dat levert een cd op met soms trippy spannende techno, gecombineerd met zweverige, melancholische deephouse, gefabriceerd door de nieuwe lichting, getalenteerde houseproducers uit diverse landen. Daarnaast vroeg hij dj/producers Anthony Collins en Peter van Hoesen om, samen met hemzelf, een dj-mix te maken met louter Curle-tracks. Deze verzamelaar met twaalf house- en technotracks bevat daardoor ook een bonus mp3-disk met drie lange, zeer vermakelijke dj-sets, waarbij duidelijk wordt dat het beste van Curle niet alleen op die eerste schijf voorkomt.

Na bijna zes uur Curle-tracks te hebben beluisterd, kunnen we niets anders dan concluderen dat het label garant staat voor spannende, minimale, melodieuze deephouse- en techno. De tracks zijn kraakhelder geproduceerd en vervelen nooit, ondanks het soms wel erg minimalistische karakter. Dat is een razend knappe prestatie van de producers die onder meer onder de vlag van Curle hun kijk op de hedendaagse (deep)house en techno de wereld in slingeren.

‘So Far So Good’, dus. Nu maar hopen dat de volgende 25 releases net zo goed zijn als de eerste reeks.

Hoogtepunt: Alle bijdragen van Efdemin, en in het bijzonder ‘America’. Ook de dj-set van Curle-oprichter Fader zou een Bravo-tent op Lowlands zomaar tot ontploffing brengen.

Dieptepunt: Dat het label in vier jaar tijd ‘slechts’ 25 releases op de markt heeft gebracht. Mogen dat er de komende jaren wat meer zijn?

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader voor zowel de oldskool housers als de nieuwe generatie danceliefhebbers.

Oordeel zelf: luisteren naar Curle 25 - So Far So Good

Luister ook eens naar: Ripperton en Luciano

Efdemin - America

 

Curle Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws