Robert Hood - Omega (M Plant)

Partyscene Redactie | 16 juli 2010
music

Voer voor de gevorderde technoliefhebber

Intro: Kun jij een portie ‘technische techno’ wel waarderen? Maakt het jou niet uit dat er vrij weinig gebeurt in tracks van 7 of 8 minuten en ben jij in staat om - op z’n Bert van Marwijk’s gezegd - de beat (i.p.v. bal) het werk te laten doen? Check dan het nieuwe schijfje van levende technolegende Robert Hood.

Genre: techno.

Awakenings-liefhebbers opgelet! De meeste tracks op het nieuwe album van Robert Hood zijn zeer geschikt voor de Westergasfabriek tijdens één van de technofeestjes van Rocco Veenboer en konsoorten.Bijzonderheden: Awakenings-liefhebbers opgelet! De meeste tracks op het nieuwe album van Robert Hood zijn zeer geschikt voor de Westergasfabriek tijdens één van de technofeestjes van Rocco Veenboer en konsoorten. Op de plaat Omega staan namelijk alleen maar tracks die het condens van het monumentale fabrieksplafond laat druppelen. Je moet wel even je ogen sluiten en je fantasie het werk laten doen, tijdens één van de technobommetjes die de oprichter van het M Plant-label (since ’94) op je afvuurt. Want zoveel gebeurt er eigenlijk niet. Maar dat is ook helemaal niet nodig. Omega geeft voldoende aanleiding om het gebalde vuistje de lucht in te wijzen. Met opvallend veel invloeden van ‘toen’. Op ‘Towns That Disappeared Completely’ lijkt het wel of Richie Hawtin het stof van zijn Plastikman-masker heeft geblazen. ‘Alpha’ is Dave Clarke in de tijd dat-ie furore maakte met zijn serie Red ep’s. En als iemand beweert dat ‘The Workers of Iniquity’ een Basic Channel-productie is, dan geloof ik die persoon meteen.

Robert Hood was, begin jaren negentig - toen hij samen met Jeff Mills en Mike Banks aan de wieg stond van de technomuziek via het legendarische label Underground Resistance - zijn tijd ver vooruit. Anno 2010 is hij al lang en breed ingehaald door een peloton nieuwe, getalenteerde technoproducers, die net zulke mooie, minimalistische en onderbuikdrillende technotracks maken. Maar dat is niet gek. Ze hebben allemaal geluisterd naar het werk van de oude meester. Een oude meester die het produceren van fijnzinnige technomuziek nog niet verleerd is.

Hoogtepunt: Deze plaat groeit naarmate je hem vaker beluisterd.

Dieptepunt: verlies je de aandacht, dan is er geen reet aan. Dit is een auto-cd, een dj-plaat. Geen 'achtergrond-cd'tje' die je thuis voor de gezelligheid opzet.

Aanrader, twijfelgeval of bagger? Voer voor de gevorderde technoliefhebber.

Oordeel zelf: luisteren naar Omega

Luister ook eens naar: Robert Hood - Fabric 39, Plastikman en/of Dave Clarke.

Robert Hood - Alpha

  

Robert Hood

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws