DJ Deep - City To City vol. 3 (BBE)

Partyscene Redactie | 29 juni 2010
music

Voor nostalgische housefanaten only!

Intro: Een belangrijke eigenschap van een top-dj is een gezonde mate van vasthoudendheid; pal achter je muziek staan - als een voetbalcoach achter zijn team. Als iemand die karaktertrek bezit, dan is dat Cyril Etienne alias DJ Deep wel. Maar is het nog gezond?

 

Op het derde deel van de City To City-reeks baant DJ Deep zich een weg langs geheime houseparels die housesteden Detroit, Chicago en New York hebben voortgebracht. Genre: Classic house en techno

Bijzonderheden: Op het derde deel van de City To City-reeks baant DJ Deep zich een weg langs geheime houseparels die housesteden Detroit, Chicago en New York hebben voortgebracht. Hoewel niet alle tracks uit het stenen tijdperk komen, is de sound behoorlijk gedateerd. Met diverse acidbliepjes, monotone baslijnen en kreten als ‘Jack Your Body’ lijkt het wel of we aan het luisteren zijn naar een dj-mix uit 1988. Een goed jaar voor het Nederlandse voetbal overigens, maar de housescene stond toen nog in de kinderschoenen. Nu, ruim twintig jaar later, is terugblikken op vervlogen muziektijden niet per definitie slecht, maar het geluid van DJ Deep zou een stuk frisser klinken als de Fransman ook wat meer met de tijd meegaat en naast die oldskool sound wat nieuwe house-impulsen een kans geeft. 

In een interview met ons, zes jaar geleden, verklaarde DJ Deep zijn drang naar classic house: “Als je een boek leest, begrijp je het laatste hoofdstuk alleen als je het eerste ook hebt gelezen.” Helaas komen we bij DJ Deep alleen nooit achter de ontknoping.

 

Hoogtepunt: Tracks van Glenn Underground, Redshape en Kerri Chandler zijn op zichzelf best aangenaam, maar tezamen in deze dj-mix oersaai. Gelukkig is er ook de dj friendly lp met alleen losse tracks.

Dieptepunt: Recente producties van Marcel Dettmann en Ben Clock gaan in deze mix vanzelf oldskool klinken.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Twijfelgeval. Voor nostalgische housefanaten only!

Luister ook eens naar: City To City deel 1 en City To City deel 2

DJ Deep

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws