Frank de Wulf - The B-sides 5 (B-sides)

Partyscene Redactie | 22 juni 2010
music

B-kantjes

Intro: Legendarische ‘muzikanten’ scheppen vaak grote verwachtingen. Hoe progressief de housescene dan ook mag zijn, een nostalgische terugblik naar vervlogen tijden is geen enkele houseliefhebber vreemd, maar kan de werkelijkheid soms behoorlijk vertroebelen.

Genre: Techno.

Wie de hoogtijdagen van de ‘Belgium housesound’ heeft meegemaakt, denkt met plezier terug aan dansvloerhits als ‘Magic Orchestra’, ‘The Tape’ en ‘Compression’ van Frank de Wulf. Bijzonderheden: Wie de hoogtijdagen van de ‘Belgium housesound’ heeft meegemaakt, denkt met plezier terug aan dansvloerhits als ‘Magic Orchestra’, ‘The Tape’ en ‘Compression’. In de tijd dat clubs nog vol dansende mensen stonden, en onze zuiderburen volop New Beat met Techno mixten, bracht Frank de Wulf een serie ep’s met loops en samples uit, die eigenlijk nog niet helemaal ‘af’ waren, maar de dansvloeren vol lieten lopen.

Een krappe twintig jaar later verschijnen de ‘B-sides’ voor het eerst digitaal, en is er een nieuw, vijfde deel beschikbaar (vooralsnog alleen digitaal verkrijgbaar).

Zoals het hoort bij nostalgie en weemoed waren de verwachtingen hier dan ook hooggespannen. De teleurstelling na de eerste draaibeurt was net zo hoog. Was dit het nu? Is die Frank dan helemaal de weg kwijt? Snel die oude B-sides nog maar eens opgezet.

En wat blijkt? De hoogtepunten van al die schijven zijn eigenlijk ook wel op één hand te tellen. Wat altijd is blijven hangen, is dat gevoel bij die paar uitschieters. Echte uitschieters zijn op deel vijf niet terug te vinden. Een andere tijd, een ander geluid ...?

Toch zitten er best een paar aardige tracks tussen. Met name het stemmige ‘The Other side’, het pompende ‘The Whistleman’ en het donkere ‘Expo 909’ zijn toch nummers die best goed draaibaar zijn. Maar die helaas nergens meer dat magische gevoel van (de herinnering aan) vroeger kunnen oproepen. B-sides blijken nu toch echt b-kantjes.

Hoogtepunt: ‘Expo 909’ op vol volume blaast elk stofdeeltje uit je speakers.

Dieptepunt: Geen Magic meer in dit orchestra.      

Twijfelgeval, aanrader of bagger? De beste B-sides zijn waarschijnlijk toch vroeger al gemaakt.   

Oordeel zelf: luisteren naar Frank de Wulf

B-sides: The Tape

 

Frank de Wulf

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws