Clara Moto - Polyamour (InFine)

Partyscene Redactie | 16 juni 2010
music

Oostenrijkse weelde

Intro: Clara is een meisje uit Oostenrijk. Als je haar ziet - met warrige blonde lokken, verveelde, quasi nonchalante houding en onschuldige, dromerige kijkers - zou je bijna denken dat ze de dagen slijt op één of andere Milka koeienfarm, waar de zwart-witte bewoners maar al te graag worden ‘geholpen’ door de knappe blondine. Niets is echter minder waar. Clara maakt muziek. Muziek om op te dansen en bij weg te dromen.

De sound, een bijzondere mix van swingende (deep)house, spannende minimal techno en trippy downtempo, is glashelder, sfeervol, melodieus en emotioneel. Soms extreem dansbaar, dan weer een beetje poppy en bij tijd en wijlen extreem dromerig. Genre: deephouse, minimal techno, IDM

Bijzonderheden: In 2006 is de jonge Clara Prettenhofer één van de uitverkorenen om deel te nemen aan de twee weken durende Red Bull Music Academy in Melbourne. Een andere deelnemer aan deze internationale muziekschool, waar alleen de grootste muziektalenten van heinde en verre worden uitgezonden om in contact te komen met - en les te krijgen van - professionals en ervaringsdeskundigen in de muziekbiz, is Flying Lotus. Net als in het geval van de Amerikaanse producer heeft Clara Moto het in zich om een grote, gevestigde artiest te worden in de wondere wereld van de elektronische muziek. Haar debuutalbum Polyamour, met tracks die in een tijdsbestek van drie jaar zijn gemaakt, is een sterk staaltje elektronica, waarbij de luisteraar nimmer de indruk krijgt dat achter de producer een jong meisje schuilt dat net komt kijken. De sound, een bijzondere mix van swingende (deep)house, spannende minimal techno en trippy downtempo, is glashelder, sfeervol, melodieus en emotioneel. Soms heerlijk dansbaar, dan weer een beetje poppy en bij tijd en wijlen extreem dromerig. 

In vriendin Mimu, VJ van origine, heeft Moto een talentvolle vocalist in de arm genomen, die met haar typische stemgeluid (dat erg doet denken aan Lamb-zangeres Louise Rhodes) bewijst meer talent te hebben dan alleen het toepassen van de grafische techniek in videoclips en het artwork van de releases van Clara. Een van de hoogtepunten van het album is ‘Silently’, een dikke housetrack met minimal techno-invloeden (waarvan overigens een uitstekende remix van good old Kirk DeGiorgio verkrijgbaar is). Deze plaat is uiterst dansbaar dankzij de sexy minimal beats van Clara Moto, maar toch ook lekker poppy, door het aanstekende stemgeluid van Mimu. Wat een gouden koppel, die twee dames uit het Zuidoostenrijke plaatsje Graz.

Agoria, die Clara Moto tekende op zijn InFiné-label, maar ook James Holden, Ben Watt, Peter Kruder en Claude Von Stroke zijn grote fans van de Oostenrijkse. Wij inmiddels ook!

Hoogtepunt: moeilijk kiezen tussen de beatloze, maar prachtige soundscapes in ‘Joy of my Heart’ en die kneiter dan een dansplaat: ‘Silently’, beiden met Mimu on vocals.

Dieptepunt: Ik heb op haar kalender helaas nog geen optreden in Nederland gevonden. Beste bookers: grijp uw kans nu deze getalenteerde Oostenrijkse nog voor een koopje kunt laten overvliegen naar ons koude kikkerlandje.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader. De Polyamour-promo is al weken niet uit onze cd-speler te krijgen. 

Oordeel zelf: luisteren naar Polyamour

Luister ook eens naar: Ellen Alien - Sool

Clara Moto ft. Mimu - Silently

 

Clara Moto

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws