Applescal - A Mishmash of Changing Moods (Traum)

Partyscene Redactie | 12 mei 2010
music

Alle veertien goed!

Intro: De in Amsterdamse woonachtige producer Applescal (22) speelt op zijn tweede album met beats, breaks en melodieën alsof hij al jaren studiomaatjes is met Nathan Fake, Chris Clark en Four Tet.

De in Amsterdamse woonachtige producer Applescal (22) speelt op zijn tweede album met beats, breaks en melodieën alsof hij al jaren studiomaatjes is met Nathan Fake, Chris Clark en Four Tet.Genre: IDM, breaks, techno, ambient.

Bijzonderheden: 21 was-ie toen Pascal Terstappen alias Applescal mocht debuteren met een album op het gerenommeerde Duitse label Traum Schallplatten uit Keulen, waar ook artiesten als Extrawelt, Dominik Eulberg en Minilogue voor uitkomen. Nog geen jaar later volgt plaat twee. Schijnbaar met gemak brouwt de in Breda opgegroeide twintiger de ene na de andere elektronische bom vol bombastische breaks, krachtige beats en kraakheldere melodielijnen. Het knappe van zijn muziek is dat het je nooit onberoerd laat en nimmer verveelt. Deze sound regeert en hypnotiseert. Een live-act waarin een aantal van de veertien pareltjes op ‘A Mishmash of Changing Moods’ voorbij komt, moet wel een groot feest zijn. Applescal is niet alleen een producer voor de puristen die thuis luisteren naar ‘intelligent dance music’, de getalenteerde producer trekt met gemak de grote festivalmenigte naar zich toe. En dat is razend knap voor een nog studerend jochie dat op 17-jarige leeftijd werd ontdekt door Paul Hazendonk, die hem met Manual Music een platform bood voor zijn eerste ep. Applescal is wat ons betreft het talent van het jaar, een muzikale duizendpoot die met vele invloeden uit de elektronica nieuwe genres uitvindt. Aan de albumtitel is ook niets gelogen.

Hoogtepunt: Alle veertien goed.

Dieptepunt: Geen.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: eentje voor de jaarlijsten.

Oordeel zelf: luisteren naar A Mishmash of Changing Moods

Luister ook eens naar: Four Tet, Nathan Fake en Chris Clark

Applescal - Dialeague

 

Applescal

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws