DJ Kicks - The Juan MacLean (!K7)

Partyscene Redactie | 6 mei 2010
music

Hedonistica Electrica

Intro: Juan MacLean is bepaald geen nieuweling op de muziekscene. Met een post-dance-punk achtergrond (Six Finger Satellite) en dance-punk-pop (LCD Soundsystem)-ervaring is MacLean niet iemand die zich beperkt tot de marges of überhaupt oogkleppen op heeft. “Op één dag,” heeft hij ooit gezegd, “kan ik luisteren naar Boney M en Throbbing Gristle”.

Genre: Garage House, Electro, Techno, Dance

Op deze bloemlezing van een paar van zijn favoriete tracks, horen we vooral één van zijn voorliefdes; die voor Detroit en Chicago-house en disco. Bijzonderheden: Op deze bloemlezing van een paar van zijn favoriete tracks, horen we vooral één van zijn voorliefdes; die voor Detroit en Chicago-house en disco. Geen enkele track verveelt, dit is sophisticated dansmuziek zonder pretenties, uitmuntend geproduceerd en met een grote en hartstochtelijke liefde voor de beat.

Bijna nooit boven de 170 beats per minuut uitschietend, heeft deze compilatie een zeer aangenaam en 'easy on the ear' - gehalte. Het is bouncy, het is bumpy, het is een hoop suiker met af en toe wat zout er door. Dit is 'club' met een grote, gouden C. Vibrafoons, vocalen, percussies brengen leven in de brouwerij. Juan MacLean heeft een ongelooflijk goed gehoor voor de combinatie van funky, soulvolle house en geile, wat meer robuuste beats waar bijvoorbeeld Armando en ‘Don't take it’ met een bezwerende, ingetogen vrouwelijke vocal een goed voorbeeld is. Een nummer waar ik mijn oren van spitste is ‘Pieces of me’ van de zeer jonge en getalenteerde Argentijnse producer Manuel Sahagun. Er zit een soepele, ‘effortless’ vaart in deze verzameling. Disco mag volgens sommigen dan wel dood zijn, maar wat een mooie erfenis laat zij na.

Hoogtepunt: 6th Burough Project – Planets (The Revenge Lost Groove), een opwindend, heerlijk soulvol housenummer, met een paar verslaafd lekkere riffs en gesamplede trompetjes. De lente is hier!

Dieptepunt: Geen!

Twijfelgeval, aanrader, of bagger: Absolute aanrader; een geweldige funky en bouncy verzameling!

Oordeel zelf: luisteren naar DJ Kicks - The Juan MacLean

Luister ook eens naar: Alle DJ Kicks mixalbums, waaronder die van Chromeo, Four Tet, Henrik Schwarz, The Glimmers, Chicken Lips en Daddy G

DJ Kicks

The Juan Maclean

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws