Christian Prommer - Drumlesson Zwei (!K7)

Partyscene Redactie | 28 april 2010
music

Verbouwingsperikelen

Intro: Net als op het eerste deel geeft Christian Prommer een heel eigen draai aan een aantal bekende danceclassics,die veelal uit de technohoek stammen.    

Net als op het eerste deel geeft Christian Prommer een heel eigen draai aan een aantal bekende danceclassics,die veelal uit de technohoek stammen.    Genre: techno in een wel heel erg down-tempo.

Bijzonderheden: Deze keer doet hij het met een stuk minder reeds voorgeprogrammeerde machientjes, maar staat er een volwaardige band in de studio. Een band die deze zomer ook diverse podia zal aandoen. Een mooie kans om eens aan outsiders te laten horen dat er meer muziek in house zit dan er vaak gemakshalve aangenomen wordt.

Houseliefhebbers zelf kunnen trouwens best nog wel eens moeite hebben de originelen te herkennen. Afgezien van het thema zijn de nummers namelijk nogal radicaal bewerkt.

Zo is Aril Brikha's mimimal-anthem 'Groove la Chord' hier omgeturnd tot een swingende latin groove. En blijken de nieuwe versies van Carl Craigs 'Sandstorm', Dennis Ferrers 'Sandcastles' en Stefan Goldmans 'Sleepy hollow' allen geschikt als soundtrack voor een film noir. Het, ook hier, nog steeds swingende 'Ácid eifel' van Laurent Garnier, en de Café del Mar-achtige remake van Rolandos 'Jaguar' maken er in ieder geval wel een heel gevarieerd geheel van.    

Hoogtepunt: Mooie versies van klassieke housenummers. Ook uitermate geschikt voor een intieme theatertoer.

Dieptepunt: Hoe je het ook inpakt, Jean-Michel Jarres ‘Oxygene 4’ blijven we een draak van een nummer vinden.      

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader voor een momentje van geconcentreerd naar muziek luisteren.   

Oordeel zelf luisteren naar Drumlesson 2

Luister ook eens naar: Drumlesson 1

 

Christian Prommer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws