Shy Child - Liquid Love (Wall of Sound)

Partyscene Redactie | 21 april 2010
music

Gladgepolijst

Intro: Shy Child bracht ons in 2007 een vrij stevig klinkend album, met een nogal noisy electro/indie-rock sound. Welke heilige geest er in die drie jaren daarna dan ook op hen ingedaald is; de rauwe randjes zijn er helemaal van af en vervangen door een laagje gladgepolijst eighties-chroom.     

Shy Child bracht ons in 2007 een vrij stevig klinkend album, met een nogal noisy electro/indie-rock sound. Welke heilige geest er in die drie jaren daarna dan ook op hen ingedaald is; de rauwe randjes zijn er helemaal van af en vervangen door een laagje gladgepolijst eighties-chroom.Genre: Pop met een 80-er jaren sound.

Bijzonderheden: De Fleetwood Mac-intro van titeltrack ‘Liquid Love’ zet de toon van het nieuwe album. Overgoten met gladde eighties synths, en zangpartijen a la Scissor Sisters kan dit ‘verlegen kindje’ deze keer de indie-bakken meteen overslaan, en te vondeling gelegd worden op de afdeling ‘pop’. De gelukkige nieuwe ouders nemen met deze cd een verzameling nummers mee met een betrouwbaar doorgevoerde moderne eighties-sound, zonder rebelse puberale oprispingen. Niet al te spannend en uitdagend dus, maar deze hoeft in ieder geval niet meteen de huiskamer uit als er onverwachts visite komt.

Hoogtepunt: ‘The Beatles’. Qua tekst een draak van een nummer, maar zo glad dat het weer lekker wordt. ‘Open up the sky’ is trouwens ook lekker over the top. En ‘Depth of feel’ klinkt alsof deze totale stijlwissel misschien zelfs wel echt gemeend is.

Dieptepunt: Ach, altijd wel wat aan te merken. De Scissor Sisters-periode hebben we al een tijdje achter de rug. En waarom duurt ‘Criss Cross’ zo vreselijk lang?      

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Niet slecht, maar blind kopen zou voor fans van het eerste uur wel eens een behoorlijke deceptie kunnen zijn.  

Oordeel zelf: Luisteren naar Liquid Love 

Luister ook eens naar: 10 years Of The Wall

Shy Child

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws